2021. február 18., csütörtök

Napi mese

 Autóbusz gurul lefelé a hegyoldalon szerpentinen. Motorfék, a sofőr időnként lábféket használ, és hangosbemondón felszólítja az utasokat, hogy senki se mászkáljon, mindenki maradjon a helyén, sőt biztonsági öveiket (buszon!) is csatolják be.
Újabb kanyar következik.
A sofőr egy szavazó lap-csomagot ad hátra az utasoknak, szavazzanak: jobbra vagy balta tekerje el a kormányt, és mennyire, fékezzen, vagy gyorsítson,be- vagy kikapcsolja a szélvédő ablaktörlőjét, és fel- vagy lekapcsolja a belső világítást.
Kívül lassan leszáll a köd, és az utasok látják az ablakokon: az égből ónos eső kezd cseperészgetni, ami ráfagy az ablakokra. Ráadásul a kocsikísérőt kizavarta a sofőr a tetőre, és az most vizet folyat le a busz oldalán, óvatosan,hogy minden ablakra jusson.
A buszban bekapcsolták a belső tv hálózatot, azon folyamatosan a megtett úton készült felvételek és hülye kvízjátékok értelmetlenné zagyvált keveréke megy, amelyet néha egy-egy komor tekintetű óvodás narrátor szakít meg, aki közli, hogy most hagytunk le egy másik buszt, amelyik az út menti szakadékba fordult...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.