2021. április 17., szombat

Járvány közepében

 Jelenleg az ország a világranglista 2. helyén áll a járvány halálos eseteinek népesség arányos népesség arányos számában. Tavaly ilyenkor egy Orbán Viktor nevű (magát eddig mindig minden felelősség alól gyáván kivont) alak rendkívüli felhatalmazást és ezzel egyedüli felelősséget kapott az ő bátor embereitől. Jelenleg tehát 24979 halálesetért (kormány hivatalos adata) felelős személyesen. Valamint azért, mert az ország minden tavaly január 1-én élt egymillió lakosa közül ebbe a betegségbe pusztult bele 2557 ember.
A felelősséget időszerű lenne vállalnia a bolsevik elvtárs kádergyerekéből libsi-tanoncon át fasiszta nagytőkéssé vált gyáva alaknak, aki soha semmiért nem mert még felelősséget vállalni. Semmi bátorság nem kellett a temetésen elmondott beszédéhez, és ma már közismert, hogy ennek tudatában is volt.
Pártjából mindenkit eltávolított, aki a pártház árának elsikkasztásával a párt meglopásáért vonta felelősségre. Gyáva intrikákkal trancsírozta fel az MDF-et, miközben az abból kivált Szabó Ivánnal tárgyalt, Lezsákkal játszotta ki őt. Torgyán és Dávid Ibolya félreállítása is a jól bevált gyáva gazember metódussal történt. Első kormánya idején miniszterelnökként ismét korrupciós botrányt kavart. Soha semmi formában nem vállalt érte felelősséget. Három miniszterelnök jelölti vita után, amelyekben felmosták vele a padlót, végleg elmenekült a viták elől. Előtte még a beszédproblémás Medgyesivel való vita elől is kibúvókat keresett ez a bátor ember.
Aztán 2006-ban elmondott egy lázító beszédet, majd beült páncélozott autójába és eltűnt, nehogy véletlenül baja essék.
A 2007-es kordonbontásnál képviselői védettsége tudatában bátorkodott. Köztudott (és jól látható), hogy a bátor miniszterelnök úr még a Parlamentben is golyóálló mellényt visel, de rohamosztagosokat küld a nyugdíjasra, aki egy húsz fillérest akar hozzávágni (csak nem tudja odáig eldobni).
Gyűlöletkampányokat indít a rokkantak, nyugdíjasok, az ő törvényei miatt elárverezett házú hajléktalanok, menekültek, meg mindenféle olyan rétegek ellen, amelyekről tudja, semmi érdekérvényesítő képességük nincsen, így nem jelentenek veszélyt számára egy szétvert szövetű, valódi társadalom nélküli tömegben. Ellenségei mindig a gyengék és a védtelenek. Másképpen beszél az Európai Parlamentben, mint itthon, még ebben is gyáva, noha ő ezt Pávatáncnak nevezi.
Az elmúlt egy évben pedig csúcsra járatta gyávaságát. Míg más országokban a felelős kormány vezetője jelenti be a döntéseket, ő mások háta mögé bújik. Iráni diákokra próbálja rákenni a járványt, majd a szakértőket és orvosokat hibáztatja. Itt mindenkinek felelőssége van, csak a felelős magyar kormány felelőtlen vezetője nem felelős semmiért. Azért sem, amiért nagy hangon felelősséget vállalt egészen szükségtelenül, hiszen természetes, hogy a rendkívüli helyzetben minden felelősség a kormányé.
Nem, mintha nem lenne rendkívüli helyzet évek óta. A járványhelyzet magyarországi alakulásáért természetesen egyedül a magyar kormány, és annak vezetője a felelős, csakúgy, mint az egészségügyért, amelyből sikerült 5000 dolgozót elküldeni a járvány kellős közepén, a meghirdetett egészségügyi vészhelyzetben. Kizárólag az ő felelőssége a bizalmatlanság az oltásokkal szemben, az ő felelőssége a vakcinák körüli sikkasztások sorozata (valószínűleg személyesen is nyerészkedik a túlárazott kínai vakcina behozatalán, amelyet egy szántóföldre bejegyzett székhelyű, 2 személyből álló társaság bonyolított). Kizárólag az ő felelőssége a 32000 hazaküldött beteg állapota, hogy a lakosság a járvány ellen semmi védőfelszerelést nem.kap ingyen, kizárólag az ő felelőssége, hogy egy év után sincsen rendszeres, ingyenes tesztelés. Kizárólag az ő személyes felelőssége, hogy saját szavaival élve Magyarország jobban teljesített a világ összes országánál a hullák lakosság-arányos számában.
Amióta járványhelyzet van, soha semmi rossz hírt nem mert ez a bátor ember bejelenteni. Azt mindig másokra bízza.
Orbán Viktorban sok minden megvan, ami egy kisstílű hamiskártyásnak előnyére válik. Jól helyezkedik, jól keveri a kártyát, és nem túl jól, de sokaknak észrevehetetlen módon rakja közéjük a hamisakat. Hajlékony a gerince, és könnyen felejt, különösen akkor, ha az előnyére válik. Ennek következtében soha egyetlen szavát sem lehet elhinni, azon kívül,hogy "ne azt figyeljék,amit mondok, hanem amit teszek".
És mérhetetlenül gyáva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.