2010. április 14., szerda

A népmesék korát éljük

A FIDESZ még meg sem alakította kormányát, máris megkezdte a propagandát a Magyar Köztársaság feudális állammá alakítása és a civilizált népek közül való kiírása mellett: Kövér László, a FIDESZ kemény embere tegnapi nyilatkozata szerint módosíttatná a Népszámlálásról tavaly év végén elfogadott törvényt oly módon, hogy mindenkinek kellene nyilatkoznia vallásáról is a népszámlálás során, "mint a mi időnkben volt" - tette hozzá.
E helyen emlékeztetek rá, hogy a vallás - egyebek mellett - jelenleg szigorúan védett, szenzitív adatként szerepel az adatvédelmi törvényben. A jelenleg hatályos jogszabályok mellett a Népszámlási törvény alapján az adatszolgáltatás általában nem lesz megtagadható, azonban az esetlegesen az adatgyűjtésbe kerülő szenzitív adatokról az adatvédelmi törvény értelmében nem lehet kötelezővé tenni a nyilatkozat tételt. Ez az ellentmondás nyilvánvalóan könnyedén áthidalható: kétharmados szavazógép birtokában bármilyen törvény módosítása csak pártfegyelem kérdése. De ha minden kötél szakad, végszükség esetén meg is kerülhető a kérdés a népszámlálási kérdőíven szereplő kérdések átfogalmazásával.

Ha el is tekintünk az adatgyűjtés személyhez köthetőségétől - hiszen a népszámlálás ugyan egyedileg azonosíthatóan folyik, de feldolgozása már ( a statisztikai céloknak és a statisztikáról szóló törvénynek megfelelően) anonimizált -,  csakis arra a következtetésre juthatunk, hogy a 
bejelentésnek egyetlen célja a FIDESZ azon hosszú távú politikai elképzeléseinek adminisztratív eszközökkel történő megtámogatása, amelyek az elmúlt időszak - nagyon csekély - megnyilvánulásai mellett is világosan kirajzolódnak: Magyarországot eltávolítani a manapság civilizáltnak tekintett nemzetek közösségétől, olyan pályára állítani, ami a FIDESZ propagandája szerint sulykolt "polgárok" közösségétől mind távolabb viszi országunkat. Az elmúlt év, és a győztes választások utáni nyilatkozatok azon sorába illeszkedik Kövér bejelentése is, melyek előkészítik vallási alapon álló, elnöki rendszerű, félfeudális berendezkedésű államalakulat kialakítását itt Európa közepén. Olyan államét, ami sokkal inkább a közép keleti, fundamentalista vallási törvénykezésen alapuló államokra hasonlít, mint azokra a polgári köztársaságokra, melyek az angol polgári forradalom, a Nagy Francia Forradalom, az Amerikai Szabadságharc és Polgárháború,  a magyarországi 1848-49.-es polgári forradalom és szabadságharc, valamint az 1956.-os forradalom örököseinek tekinthetik magukat.
Az ilyen bejelentések függvényében kell tekinteni azt a bizalmat, amit a magyar választó polgárok a FIDESZ számára a mostani országgyűlési választásokon megadtak. A parlamenti 2/3-os többség megszerzése esetén ugyanis a maroknyi vezető kezében összpontosított szálakkal irányított FIDESZ képviselők bármilyen törvény, így az Alkotmány módosítására képesek lesznek, amit a FIDESZ képviselőit közvetlenül irányító vezetők saját személyes hatalmuk érdekében - eddigi és újabban napvilágra kerülő nyilatkozataik alapján is - kétségtelenül fel is fognak használni.
Így lesz a parlamentben egykoron csuhásozó gyerekből Magyarország feudalista hagyományai szerint az egyház(ak) által támogatott, felkent, törvényesen megválasztott egyeduralkodója.
Valóban a népmesék korát éljük.
Nem is szeretnék tippeket adni a statisztikai törvénynek, a 2/3-os többség birtokában könnyűszerrel véghezvihető módosításával kapcsolatban, amely módosítás az anonimizált adatgyűjtések személyes adatként való tárolását is lehetővé tenné, így nyújthatna szilárd alapot egy Kövér által felügyelt Nemzetbiztonsági Hivatal számára a lelkiismereti szabadság biztosítására. Volt már ilyen ebben az országban.
A következő lépés az állami finanszírozású - tehát az ÉN adómból finanszírozott - intézmények kötelező reggeli imaórája lesz? Ilyen is volt már többször ebben az országban. Egyszer reggeli imaóraként, egyszer pedig Szabad Nép félóraként. Tessék mondani: Most melyik liturgia lesz kötelező?

12 megjegyzés:

  1. Azt hiszem, hogy - sajnos - jók a megérzéseid. A Fidesz és az egyházak kapcsolata szilárd, együttműködésük nyilvánvaló. Persze ezek nem meggyőződéses, hitbéli okokból jöttek létre, hanem nagyon is pragmatikusan időben felismerték, hogy érdekeik összehangolhatók. Érdekházasság és kifizetődő. A hívők pedig ebből mit sem vesznek észre. (Emlékeztetnék Oroszországra, ahol Putyinék rendkívül jó helyzetfelismeréssel már majdnem teljesen összeolvasztották az egyházat az állammal.)
    Mikor én 1. osztályba jártam, minden reggel azzal kezdtük a napot, hogy felállva imádkoztunk. Na és persze kötelező volt a hittan is. Gondolom, most is hasonló korszak jön.
    A vallásokkal, hittel nincs bajom, az egyházakat már más szemmel nézem.
    Ami pedig a népszámlálást illető, ha kötelező lesz beírni valamit, még mindig lehet választani az ateista, buddhista, krisnahívő, egyéb stb. válaszok között.:)) Gondolom az a cél, hogy még nagyobb egyházi támogatást adjanak az egyházaknak. Helyesbítek, a keresztény egyházaknak.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudtam megnézni, túlterhelt :((
    Bár Kövér Lászlót látni, hallani nem öröm számomra.

    VálaszTörlés
  3. Mindig meglepődöm azon, hogy mik történhetnek meg, mi mindennel lehet visszaélni, azt remélem talán mégsem...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó, hogy optimista vagy, csak (sajnos) most túlzottan. :-((
    Csúnya (erkölcstelen) és durva változások jönnek, az elkövetkező események NEM a demokrácia kiteljesedését fogják elősegíteni.
    (Próbáltam finoman körülírni...)

    VálaszTörlés
  5. Megértem az aggodalmat, de ha látom, majd csak akkor hiszem el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az általános és titkos választójog regisztráláshos kötése, valamint a választókerületek geryymanderingja elegendő? A titkosszolgálati eszközök törvényes felhasználhatósága a munkahelyi megfigyelésekre elegendő? Szép lassan mindenhez hozzá lehet szokni: ha egy békát beledobsz a zubogó forró vízbe, semmi baja nem lesz, egy kicsit felforrósodik a bőre, de kiugrik a fazékból. Ha azonban belerakod a langyops vízbe, és aláfűtesz, nem veszi észre és megfő.
      Ez történt Magyarországon az "elmúlt két évben", és nem sok béka ugrált kifelé.

      Törlés
  6. Figyelemreméltó, hogy a Juhorka linkjén hallható (a demokráciáról elképesztő elveket valló) úriember a mai hírekben már mint a Parlament elnöke szerepel. (és Pintér mint belügyminiszter...)

    Aggódjunk vagy nézzünk inkább optimistán a jövőbe?

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. Visszafelé nézve könnyű megállapítani, hogy Schmittet eleve átmenetinek szánta a Vezér. A gyanú már akkor is megvolt, de amilyen szerencsétlenül kezelték a lopott disszertáció ügyet, és amilyen simán lett az ősfideszes Áder az elnök, még az sem kizárt, hogy megvolt ez a forgatókönyv már két éve is.

      Törlés
  8. Egy komment ugyanonnan:
    „Most olvastam,hogy Schmidt Pál azt nyilatkozta,hogy kiforgatták a szavait,ő ilyet nem mondott.Gondolom Orbán jól hátba vágta,hogy mit dumál.Erre úgy tett mint Varga Mihály,Kósa és a többi mértékadó-hülyének nézve mindenkit mindent letagadott.”

    VálaszTörlés
  9. Schmitt Pál szavai számomra már régen hiteltelenek. A mellébeszélés, félrevezetés, magyarul hazudozás jellemző az egész pártelitjükre. Miért lenne SP kivétel?

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.