2011. december 26., hétfő

Családjog és egyebek

Nem számít, hogy a kiskorú személyek Magyarországon jogilag soha nem voltak felelősek. A Kereszténydemokrata-FIDESZ koalíció által beterjesztett törvény alapján büntethetővé válik a hat éves gyerek is, ha fára mászás közben leesik és megsérül, vagy görkorcsolyázás közben lehorzsolja a térdét. Ne is beszéljünk a futball rémítő büntetőjogi következményeiről!

A gyermeknek ugyanis a törvényjavaslat szerint, amelyet a Karácsony előtti héten utolsó rohamában elfogadott az Országgyűlés, kötelessége tartózkodni minden egészségkárosító magatartástól. Gondolom, a bölcs Kereszténydemokrata és FIDESZ-es politikusok ilyen egészségkárosító magatartásként értelmezik a szintén általuk kötelezővé tett hittan-erkölcstan órákat is, amelyek látogatása kifejezetten rontani fogja kiskorú gyermekeink fizikai állóképességét, ahhoz képest, mintha ezt az időt mondjuk uszodában vagy sportpályán töltenék el.
Így válik a FIDESZ-KDMP társaság törvénygyára törvényszegésre felbujtó társasággá. A tényállást súlyosbítja, hogy felbujtó magatartásukat bűnszövetkezetben követik el.

A családjogi törvény újra kívánja definiálni a magyar nyelv egyes köznyelvi szavait, mint család. Tudjuk jól: a nyelv önálló életet él, a szavak újradefiniálása még Rákosi Mátyásnak sem sikerült. A FIDESZ-KDNP koalíció jó úton jár a magyar nyelv újbeszéllé alakításának útján, de az már nem a magyar nyelv: Agyament politikusaink szerint a család nem a rokonok közössége, hanem alapja a házasság. Ebből következően például nem élhetnek továbbiakban családban azok a gyermekek, akiknek egyik vagy mindkét szülője meghalt, amíg mostohájuk nem lesz: a törvény szerint ugyanis házasság nélkül nincs család, teljesen mindegy, egyébként hány tagja is lenne.   A FIDESZ-KDMP törvény emberellenessége - és minden józan ésszel szemben menő volta - akkor is tetten érhető, ha elgondoljuk: e szerint a "családtörvény" szerint - mely szerint a család alapja a házasság - a család tehát a házassággal - azaz a válással vagy egyik házas fél halálával - megszűnik létezni. Ezt az emberellenes, és kereszténység ellenes nézetet ülteti át a jogba Pártunk és Kormányunk zseniális idiótákból álló agytrösztje. Mamelukjai meg a Rákosi rendszer szavazógépéhez hasonló módon megszavazzák, mint a zombik.

A családtámogatási rendszer átalakítása immár másodszor is pőre valójában mutatja meg a FIDESZ-KDNP koalíció eddig sem túl latensen bujkáló romlottságát: a szociális támogatások alanyi jogúvá tétele semmi mást nem jelent, mint azt, hogy "családi" alapon ugyanúgy kap támogatást az adófizetők által összeadott közösből a miniszterelnök és a Magyar Nemzeti Bank elnökének pereputtya, mint a bádogviskókba kényszerített, Pártunk és Kormányunk áldásos munkahely teremtő politikáját élvező nincstelen.

A FIDESZ-KDNP keresztény erkölcsiségének eddigi példái: a magánvagyon eltulajdonítását célzó nyugdíjtörvény, a cenzúra törvény, a demokratikus államba beépített fékek és ellensúlyok rendszerét szétverő átszervezések,  a fogyatékkal élők életlehetőségeit tönkre tévő, az oktatás ellehetetlenítését célzó törvények, és az igazságtalan adótörvény után a most elfogadott családjogi törvény együttese minden keresztény embert el kell hogy rémítsen az ilyen velejéig romlott, ember- és magyarság-ellenes politikusoktól, akik képesek népünk életét tönkre tenni ilyen jogszabályok megalkotásával.
A fentiekhez jön az egykori MSZMP politikai manipulációit utánzó hamisítások sorozata a közszolgáltató hírműsorokban, a kormányfő rendszeres és visszatérő hazugságai, amelyeket nyilatkozataiban tesz évek óta, a nyugdíjak emelésétől kezdve, az adórendszer "igazságos" átalakításán keresztül az "összmagyarság érdekeit szolgáló" külpolitikáig. Ez utóbbira láthattuk már korábban is példát, amikor Orbán Viktor az Egyesült Államokhoz futott hátba támadni saját hazáját.

De a Kereszténydemokrata-FIDESZ gazdasági stratégia - mint ez a törvény preambulumából kiderül -, amúgy is a családok kihasználásán alapul: A törvény preambuluma szerint ugyanis Magyarország legfontosabb nemzeti erőforrása - amire tehát gazdasági fejlődésünket építjük - a család. Érdekes megfogalmazásokat már hallhatott az ember az elmúlt évtizedekben is különböző politikusoktól. De olyanok, akik a jövő egyik legfontosabb zálogát, a "kiművelt emberfők sokaságát" adó iskolákat tették éppen tönkre, azt hallani, hogy a legfontosabb erőforrás a család, több, mint gusztustalan cinizmus.

Írom én mindezt 5 fölnevelt gyerekkel.

Egyebek: A Parlament folyosóján riporter érdeklődik a jövő évi gazdaságpolitikáról. Az ülésteremből kisiető FIDESZ-es képviselők egy része feltartott kézzel jelzi, hogy inkább nem merne válaszolni a kérdésre: lesz-e megszorítás?
Selmeci Gabriella szerint az elmúlt másfél évben is kiderülhetett, hogy a FIDESZ nem megszorít. Ez így is van, minden bizonnyal. Csak azt nem értem, hogyan lett azonos teljesítmény mellett egy havi jövedelmemmel kevesebb az idei nettó jövedelmem, mint a tavalyi? És hogyan lehet, hogy nincs olyan ismerősöm a munkahelyemen, aki ne így járt volna?

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere szerint "Ha azok, akiknek a költségvetési politika összeállítása a feladatuk, azt állítják, hogy nem lesz megszorítás, akkor nem is lesz". A kereszténydemokrata Lukács Tamás keresztény volta ellenére szómágiához folyamodik: nyilatkozatában csak az "átalakítás" szót hajlandó használni. Egy nevét vállalni sem merő FIDESZ-es képviselő szerint a kiadás csökkentés szerkezeti változtatásokat céloz. A költségvetési kiadások csökkentését Manninger Jenő is következetesen ésszerűsítésnek nevezi. A változásoknak lesznek vesztesei szerinte, akik munkahelyük elvesztésével fizetnek majd, de ez az ország szempontjából ésszerű dolog. Addig, amíg ő el nem veszti azt az állását, amelynek fizetés emelését éppen a nem megszorítások előtt szavazta meg.

Egy másik FIDESZ-es politikus - másfél év FIDESZ-kormányzás után! - közbeszól: nem az a kérdés, hogy lesz-e megszorítás, hanem, hogy el tudjuk-e kerülni az államcsődöt.
Orbán Viktor egyszer azt mondta: "a szembenézés képessége nevű tantárgyból buktunk el." Igaz ezt 2005.-ben a Gyurcsány kormány idején nyilatkozta, amikor a nemzetközi hitelminősítő intézetek a bóvli kategóriába minősítették a Magyar Köztársaságot, és nem akkor, amikor 2011.-ben, másfél éves kormányzása után került ismét oda az ország éppen Orbán Viktor áldás-teli tevékenysége nyomán. "A visszaminősítés szégyen, hiszen itt a szótartásról, kiszámíthatóságról és átláthatóságról van szó" - mondta akkor Orbán Viktor. Ezzel a kijelentésével ugyanúgy egyet kell értenem, mint a fentebb idézettel. A magyar kormány - és kiemelten annak miniszterelnöke: Orbán Viktor - hiteltelen, önmagával és kudarcaival szembenézni képtelen, nemzetvesztő politikát folytat mind társadalmi, mind gazdasági téren is. Politikája - nyilatkozatai tükrében - felelőtlennek is minősül. Orbán Viktor saját maga mondta egy nyilatkozatában a minap: saját felelősségének érzi, hogy az ország jól működjön, újjá tudják szervezni, hogy az emberek úgy érezzék, a jövő nem veszélyeket, hanem lehetőségeket tartogat számukra. Ezzel a felelősséggel most már örökre adós marad.
Az év utolsó pillanataiban átvert törvények:

■A Jegybanktörvényel megszünteti a pártállam kormányát ellenőrizni tudó, utolsó, attól független állami intézményt, így semmi nem állhatja útját a továbbiakban az esztelen ámokfutásnak.
■Az úgynevezett Stabilitási törvénnyel a FIDESZ 2/3-ához rögzíti az egy kulcsos adó módosítását, így teszi lehetetlenné a gazdagok számára előnyös adójogszabályok megváltoztatását.
■A Házszabály módosítása lehetővé teszi, hogy a FIDESZ két havonta (egy évben 6 alkalommal) fogadtasson el olyan törvényeket, amelyekről - miután a zárószavazás előtt 1 órával teljesen új verzió is benyújtható - korábban senki semmit nem hallott.
■A Felsőoktatási törvénnyel bevezeti a Numeruus Clausust.
■A Választójogi törvénnyel a FIDESZ lehetetlenné teszi, hogy demokratikus úton valaha is politikai változást lehessen elérni az országban. Ez a törvény, nem biztos, hogy teljesen káros változás. Következményei adott esetben szó szerint is elsöprő erejűnek bizonyulhatnak a narancs pártállam vezető funkcionárusai számára. Ha ugyanis nincs lehetőség választásokkal elkergetni a korrupt pártfunkcionárusokat, megnövekedik az esély az 56-os út használatára.

 Egyre inkább meggyőződésem, hogy ez a gyalázatos, minden erkölcsöt és tisztességet tönkre tevő  politikai elit rövidesen befürdik. A Dunában.

10 megjegyzés:

  1. Majd ezt én, ha nagyon ráérek elolvasom, addig csak az jut eszembe a fenti "Családjog és egyebek" ről, hogy a gyerekem köteles lesz engem eltartani, ha xarban vok. Óvatos vok a kölkeimmel, mert majd ők válasszák meg, hogy melyik "cociális" otthonba kerüljek, ha addig még lesz:-)))- ha nem lesz, frankón elleszek valamelyik híd alatt, és a "nembiztos" nyugdíjamból támogatom őket...:-)) Nem is nevetséges, és csak kínomban röhögök....

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kemény dolgokról írtál ebben az összeállításban.
    A legnagyobb kérdés a (vélhetőleg és sajnálatosan gyorsan) bekövetkező összeomlás után, milyen technikával lehet (a demokratikus játékszabályokat megtartva) az elmúlt másfél év összes aljasan antidemokratikus húzását „visszacsinálni”, és újrakezdeni az ország fölépítését az összeomlás romjaiból.

    VálaszTörlés
  3. mi kell ahhoz, hogy ezt az elmebeteg bagázst zártosztályra tegyék, életfogytig..

    VálaszTörlés
  4. " a FIDESZ nem megszorít "

    Valóban nem megszorít, hanem megfojt.

    És még hátra van az egészségügyi reform, amely további kellemetlen meglepetéseket fog hozni.

    VálaszTörlés
  5. Attól tartok, hogy demokratikus úton még 2014-ben sem lehet őket leváltani és elképzelhető, hogy sarkalatos törvényeik hatása még 2018 után is tartani fog.

    VálaszTörlés
  6. Magyarországot többször végigpusztították a tatárok. 150 évig uralkodtak rajta a törökök, több szabadságharcunkat levertek uralkodók és idegen hatalmak, mégis mindannyiszor újjáépült az ország. Orbán Viktor után is ujjá épül. Az egy másik dolog, hogy lesznek honfitársaink, akik nem élik túl Orbán Viktor hatalmát. Úgy gondolom, arra kellene törekednie minden épeszű magyar embernek és állampolgárnak, hogy minél többen maradjanak, akik túlélik, és itthon élik túl.

    VálaszTörlés
  7. Például az, hogy meggyőzd a saját képviselődet (esetleg nem egyedül, hanem 150 000 másik emberrel), hogy nem a választók érdekeit szolgálja, és jobban teszi, ha ezután azért dolgozik, amiért megválasztották.

    VálaszTörlés
  8. Mert, hanem, akkor mi történik? Pont ez az egyik legnagyobb baj, hogy nálunk a legtöbb dolognak nincs következménye.

    VálaszTörlés
  9. Ne már! Mindent én találjak ki :-)
    Például az történhet, hogy egy éven keresztül minden este ezer ezerötszáz ember ücsörög fáklyafénynél a tüzdelt képviselő úr és családja háza előtt, természetesen lacikonyhán étkeznek, a tisztaságot és illemet betartva mozgóvécéket használnak, és este 10 után a kereplőket sem szólaltatják meg, csak csendben beszélgetnek és vacsorát főznek. Mindezt szabályos közterület foglalási engedéllyel, (mint a Parlament előtt a kordonbontás idején), amit, ha nem ad ki az önkormányzat, akkor egy éven át minden este ezerötszáz ember ....
    Persze minden nap mások...
    Van még ötletem.
    Megjegyzem nem kis gondot lehet okozni egy országban például azzal, ha nem jut el időben az áru innen oda, vagy a pénzes utalványok késnek egy hetet... Ilyesminek már katonai hatalomátvétel is lett következménye mondjuk Chilében 1973-ban. Ezt azért jó lenne itthon elkerülni, mert nem kéne talán néhány ezer embert eltűntté nyilvánítani.

    VálaszTörlés
  10. Megette a fene, ha egy képviselőt ilyen eszközökkel kell kényszeríteni a (megfelelő) munkavégzésre, amikor normál dolgozókat ennél kisebb vétségért is rövid úton kirugnak. Mégha sikerülne is rábírni őket a munkavégzésre, akkor is csak tessék-lássék módon tennék. Egyébként is nem egy-két renitens képviselőről van szó, hanem, tisztelet a kivételnek, a többségről. Mondhatnám úgy is, hogy rendszerszintű hibáról van szó. Ezért is ragadt ránk a következmények nélküli ország kétes jelzője.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.