2011. december 21., szerda

Hoffmann Rózsa és a Szép Új FIDESZ Világ

Félreértés ne essék: A Hoffmann Rózsa nevével fémjelzett köznevelési törvény körüli botrány sorozat is csak tünete a FIDESZ vezetésének, legfőképpen Orbán Viktornak a kommunizmuséval vetekedő káros és primitív elképzeléseinek arról, hogyan is kell működnie egy FIDESZ-államnak.

Hoffmann Rózsának Pósán László oktatási bizottsági alelnökkel szemben az volt a legfőbb érve, hogy ha a köznevelési törvény javaslata alkalmatlan, akkor az a kormány is alkalmatlan, amelyik a köznevelési törvény koncepcióját elfogadta. Ebben a véleményben tökéletes az egyetértésünk Hoffmann Rózsával. Mint azt már a korábbiakban is jeleztük: ha egy olyan megbízott, akinek törvényjavaslatát a miniszterelnök annyiszor dobta vissza gyökeres átdolgozásra, mint az övét, a továbbiakban is a miniszterelnök munkatársa maradhat, ez nem csak a megbízott, hanem megbízójának, a miniszterelnöknek képességei iránt is komoly kétségeket támaszt. Az iskolákba a XXI. század első évtizede után bevezetni kívánt új köznevelési törvény, amelynek tervezetéből Michl József Kereszténydemokrata képviselő indítványa kihúzta volna a testi fenyítést tiltó passzust, az egész politikai vezető réteg szellemi visszamaradottságát jelzi. A képviselő szerint (2011. november 30) hiába is tiltják a hazai törvények és nemzetközi jogszabályok általában is a testi fenyítést, ha ő felhatalmazza rá a tanárt, az nyugodtan megverheti saját gyerekét az iskolában. Ha egy törvényalkotó ilyen mértékben nincs tisztában a hatályos jogszabályok érvényességével és hatályával, nem teljesen világos, hogy mi keresnivalója lehet egy demokratikus ország parlamentjében.
Ez a mélységes sötétség valamint a társadalom elleni zsigeri gyűlölet hatja át a kormányzó párt többségét a hazai társadalom nagyobb részével szemben. Nagyobb részével szemben, hiszen a munkanélküliek kényszermunkára fogása, a hajléktalanok életének ellehetetlenítése, az átlagjövedelem alatt élők terheinek növelése a kisebb számú, átlagon felüli jövedelemmel rendelkező honfitársunk könnyebbségére, mind a FIDESZ-állampárt vezetőinek kommunistákat megszégyenítő antidemokratizmusát és súlyos butaságát jelzik.
A fentiekhez hasonló módon embertelenek azok a lépések, amelyeket mozgássérült vagy szellemi fogyatékos honfitársainkkal szemben tett meg Pártunk és Kormányunk vezetősége - mert félreértés ne essék: ma Magyarországon semmi más nem történhet, csak amire Orbán Viktor, a FIDESZ vezetője személyesen áldását nem adja. Minden a jelenlegi kormány, a jelenlegi kormánypárt tagjai, képviselői és azok beosztottjai által elkövetett embertelenség kizárólag Orbán Viktortól, mint eszmei szerzőtől származhat, hasonlóan a sztálini Szovjetúnió igazgatásához, akkor is, ha a jogszabályok javaslatait álságos és hazug módon nem a kormány, hanem egyéni képviselő indítványozza. Hogy ezeket az egyéni indítványokat Pártunk és Kormányunk vezetője milyen módszerekkel éri el - fenyegetéssel vagy jutalmazással - arról az esetek többségében természetesen mit sem tudhatunk. Ha nem így lenne véletlenül, az a kérdéses képviselők erkölcsi züllöttségét mutatná.

A Köznevelési Törvény is magán viseli a Fidesz-KDNP pártkoalíció vezetőinek minden, őstulokhoz méltó butaságát és hatalommániájának következményeit: A törvény legfontosabb változásai: az iskolából való minél előbbi kimaradás támogatása, a kisebb képességű, egészségileg vagy társadalmilag hátrányos helyzetű tanulók szegregációja, a tekintélyelvűség mind azt célozza, hogy öntudatos, saját sorsukat értelmesen formálni, irányítani képes, döntéseikért felelősséget vállalni tudó, hazájukért tudásuk használatával tenni képes emberek helyett buta, felelőtlen, jövőjüket számba venni nem képes, birka mód vágóhídra hajtható, irányítható alattvalókat idomítson egy parancsuralom számára, olyan alattvalókat, akiket egyszerűen be lehet terelni a FIDESZ-paradicsom számukra fenntartott mozgó barakkjaiba árok tisztítási és bozótirtási munkákra.

Így soha nem lesz szükség olyan feladatok elvégzésére, amelyre a jelenlegi kormánypárt politikusai amúgy is képtelennek bizonyulnak, hiszen ők maguk is nyilván hasonló tekintély elvű családokban nőttek föl, és hasonló, fogyatékosoknak fenntartott kis csoportokban vészelték át iskolai éveiket, mint amilyeneket most alattvalóiknak szánnak.

Orbán Viktor nyilván a fentiek miatt állt ki személyesen a többszörös fiaskót elért Köznevelési Törvény szövegezője, Hoffmann Rózsa mellett, akinél mellesleg manapság Magyarországon ma nem találni népszerűtlenebb politikust, Gyurcsány Ferencet és Bokros Lajost is beszámítva. A Kakukkfészek készen áll, főnénik és ápolók sokaságával, akik kényszerzubbonnyal, hideg vizes zuhannyal és elektrosokkal torolnak meg minden megnyilvánulást, ami az ápoltak rendjét az ő szemükben veszélyeztetné. De ne feledjük: nem csak márványtömböt, a főnénit is ki lehet vágni az ablakon keresztül!

Orbán Viktor és főmegbízottja olyannyira jól értenek a pedagógiához (is), mint amennyire gazdasági miniszterük a és Kósa a forint árfolyam változásához. A pedagógusok, akik a gyerekekkel napi munkájuk során foglalkoznak eleve gyanúsak. Különösen gyanúsak azok, akik meg is tanulták azt, amit csinálnak; így volt ez már Rákosi elvtárs idejében is: a szakértelem gyanús, mert aki ért ahhoz, amit csinál, rögtön észreveszi, ha egy hatalommániás politikus belebarmol valaminek a szerkezetébe. Ezért aztán a közhivatalnokok titkosszolgálati eszközök használatát is lehetővé tévő ellenőrzése után immár a tanároknak is a tanári szobában van a helyük, ahol felügyelhetők, ha éppen nem kell órára menniük. Legjobb lenne, ha óraadás közben is ellenőrizni lehetne őket folyamatosan, mondjuk zárt láncú tévé hálózaton keresztül, ez esetben viszont további közalkalmazottakat kellene fölvenni az államigazgatásba annak "karcsúsítása"-képpen, mint ahogyan ez az ősszel is történt az új cenzúrahivatal létrehozása során. A törvény szerint a tanárok megengedett heti maximális óraszáma 26 óra, de 32 órát kell az iskolában tölteniük. A dolog rendkívüli módon hasonlít az 1974.-es márcus 15.-ére, amikor a tanítási szünet (ezt törvény írta elő) mellett miniszteri rendelet biztosította, hogy a "tanuló ifjúság" kötelező sportnapon vegyen részt iskolájában. A magyar állam akkor eszmei vezetőjét Kádár Jánosnak hívták. A mait - ne feledjük - Orbán Viktornak aki az első számú fülkeforradalmár.

Az narancs színű agymosást kisgyermek kortól kívánja elkezdeni a FIDESZ. Ez is a kommunista hagyomány része: az idomítás kisgyermek korban a leghatékonyabb. Így lehet engedelmes állampolgárokat nevelni hosszabb távra is. A gyerekek 3 éves kortól kötelező óvodai kontroll alatt állnak majd. Orbán Viktor - és következésképpen minden sameszának, így Hoffmann Rózsánai is egyetlen eszköze van a politikai célok elérésére a parancs: Orbán Viktor mániákusan fél hatalma és kényelmes bársonyszéke elvesztésétől, reszket a gondolattól, hogy valaha is munkából kell eltartania magát és családját. Egyetlen módszert ismer hatalma megtartására a két ciklussal korábbi csúfos bukásán okulva: a hatalmat. A hatalmat (más néven: az erőszakot) érti tekintély alatt, semmi egyebet, hiszen egyebet nem is érthet: szakemberként - jogászként egy nulla, hiszen semmi gyakorlata nincs, politikusként belföldön kétszer leszerepelt, külföldön hitelét veszítette. A parancs uralmi rendszer minden csinovnyikja az ő utasításait hajtja végre és ilyen agyatlan zombi létre óhajtják nevelni a jövő felnőttjeit, gyermekeinket is a köznevelési törvény szerint.

A probléma megoldás sem Orbán Viktornak, sem beosztottjainak nem erőssége. Ami a Kerényi-féle mázolmányok neoprimitív világképébe nem fér bele, egyszerűen nem kell róla tudomást venni. A munkanélküliség is egy csapásra megszűnik, ha kijelentjük, hogy megoldottuk, mint ahogyan az államadósság is radikálisan csökkenthető a masgántulajdon ellopásával, az ország tartalék vagyonának elherdálásával és a lakosság életkörülményeinek egyenlőtlen és igazságtalan rontásával. Természetesen ezek az áldozatok nem vonatkoznak a megemelt jövedelmű és megemelt költségvetési kerettel ellátott kiszolgáló személyzetre: a magyar képviselőkre, akiknek 2/3-a saját jól felfogott érdekén kívül semmi mást nem képvisel. Nem érdekes, hogy új munkahelynek hazudik a kormányfő kényszermunka-helyeket van szó, mint ahogyan az sem érdekes, hogy ezeken az új munkahelyeken új érték termelése nem, ellenben mások által megtermelt jövedelem állami visszaosztása folyik, csakúgy, mint a kádári szocializmus selejtet termelő gyáraiban.
Nem érdekes, hogy a tankötelezettség felső korhatárának leszállítása a munkanélküliek és a XXI. század bármilyen gazdasági folyamatában alkalmazhatatlanok tömegeit fogja növelni, a magyar nép egyre nagyobb részét adja át a tengődésnek. A problémamegoldás ilyen kifinomultsága szintén a kommunista forradalmak jelszavával összemérhető: ja kérem, ahol fát vágnak, ott hullik a forgács. Pártunk és Kormányunk szellemi kapacitásából erre futja. Aki selejt a szemünkben, mehet a szemétdombra, lemondunk róla. Ez a FIDESZ Magyar polgári Párt vezetőségének hivatalos nézete a magyar társadalomról.

Az oktatás színvonalának csökkentése mellesleg - tudhatjuk - visszaüt. Hiába mond le a FIDESZ politikai vezetése százezrekről, ezek a százezrek előbb-utóbb igen nagy erővé válhatnak, amikor ki kell rámolni Orbán Viktort vala,mint baráti és rokoni társaságát és üzleti partnereit a társadalom éléről.
Ugye az sem igazán tekinthető munkahely-teremtő politikának, hogy a közép- és felsőfokú iskolák kapacitás csökkentése miatt (emlékszünk a Széchenyi-tervre? "Kiművelt emberfők sokasága"?) pedagógusokat kell tömegesen elbocsátani? Nyilván átképzik őket hullámbádog barakk lakó bozótvágó-árokáső-útmiutató-oszlop-szögelő betanított segédmunkás helyettessé.

A köznevelési törvény is a FIDESZ vezetőinek lényegét adja: kommunista brutalitás, a verés bevezetésével, a deviánsok kiirtása (mind pozitív, mind negatív értelemben)  - ez természetesen rímel a FIDESZ kormányzatnak a pszichológiai betegségekben szenvedőkkel, vele született fogyatékossággal élőkkel autistákkal és más "deviánsokkal" szemben tanúsított módszereire -, a feladatot (a törvény kidolgozását) megoldani képtelen személyek alkalmazása, folyamatos hazudozás a célok és következmények tekintetében, mint azt már megszokhattuk például az adótörvény módosítása kapcsán is, és az immáron saját harcostársakkal szemben is folytatott leszámolás. A korai állam-kommunizmus időszaka köszön ránk újra. Nem sokára jönnek a lefüggönyzött fekete autók?

A hasonlóságot tovább növeli, hogy néhány hete Pártunk és Kormányunk vezetői határozatban rendelkeztek a Tervezési Hivatal létrehozásával kapcsolatos intézkedésekről. Az 1947-ben alapított Tervhivatal 1949-ig a 3 éves Terv majd a rendszerváltásig - megszűnéséig - a Magyar Népköztársaság 5 éves terveinek kidolgozásáért volt felelős, amelyek a Szén és Acél Országává voltak hivatottak fejleszteni az országot. A Tervhivatalt ismét létrehozó kormányrendelet elnöke - FIDESZ szokás szerint -  életfogytiglani kinevezést kap. Az új, 100 főt alkalmazó központi költségvetési szerv az egykori szexlap kiadó cenzúrahivatalához hasonlóan a közigazgatás karcsúsítása és a takarékosság jegyében szervezi át a népgazdasági tervezést, amelyet manapság nemzetgazdaságinak neveznek. Pártunk és Kormányunk a nemzetgazdasági minisztert bízta meg a szervezet alapító okiratának kiadásával. A Nemzetgazdasági Tervezési Hivatalban a határozat - és nyilván az államigazgatás létszámának csökkentésére irányuló erőfeszítések - értelmében újabb 100 köztisztviselő dolgozik majd.

1 megjegyzés:

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.