2012. április 4., szerda

Adósság-átütemezés kolumbiai módra

Az IMF közzétett értékelése szerint a 2011-ben végrehajtott háztartási adósság átütemezés a Kolumbiai gazdaságpolitikának megfelelő színvonalú megoldás, így annak megfelelő társadalmi szerkezetet is támogat.
A devizaadósoknak csak mintegy 15%-án, az amúgy is jómódúakon segített, a magyar kormány társadalompolitikájának megfelelően, amely minden a "munka társadalmáról" szóló lózungja
ellenére leírta a társadalom bérből és fizetésből élő, új értéket előállítani képes tömegeit a jómódú tőkés- és a finánctőkét kiszolgáló magas hivatalnok réteg javára.
Ez a társadalomfilozófia teljesen összhangban van azzal az ellenforradalmi politikával, amit a narancs kormány a fülkeforradalomra hivatkozva hajt végre és azzal a klerikális fordulattal, ami a kormány és az azt támogató politikai és társadalmi erők tudatában végbement a XXI. század első évtizede végén.

Az IMF elemzése nem csak azért fontos, mert az ily módon jobbra tolódó magyar politikai-gazdasági vezető osztály éppen az IMF-től várja katasztrofális válságmenedzselése hatásainak enyhítését, hanem azért is, mert a kolumbiai analógia említése kilátásba helyezi az ottani társadalomhoz hasonló mértékű összefonódást a politikai pártok és a fekete gazdaság között. Ennek minden jele megvan
a mai magyar gazdaságban, ahol a legfontosabb, közéletre kiható pozíciókat a FIDESZ háttér szervezeteinek tulajdonosai látják el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.