2012. február 29., szerda

Mellékvonal?

A narancskommunisták az "elmúlt 8 év során" egyfolytában azért sikoltoztak, hogy a maszop-szadesz kormány bezárásra ítéli a vasúti mellékvonalakat, és a vonat közlekedést autóbusszal váltja ki. A narancsos fülke-forradalom óta sikerült sikerült is megnyitni 5 mellékvonalat a sok-sok bezártból, de a honatyák (honanyák, honfiúk és honleányok(?)) díszes kompániája a múlt héten benyújtott egy törvényt saját magának (2/3!) ami alapján nem, hogy vasút, de autóbusz sem jár majd egyes településekre rendszeresen. A tervezet szerint napi 3 járatpárral kell biztosítani a települések és "vonzásközpontjuk" között a közlekedést, a megyeközpontba egy átszállással, a fővárosba kettővel. MÁV belső információk szerint április elejétől a vonat járatok is csökkennek 10%-kal az országban. A csinnadrattával újra nyitott mellékvonalak egy részén lesz, ahol napi egyetlen vonat döcög majd végig, miközben az autóbusz járatok is ritkulnak.
A FIDESZ vezető kommunistái (KISZ-titkárok, MSZMP KB intézeti dolgozók, Hazafias Népfront funkcionárusok stb.) szerint ez a jövő útja. Amilyen rohamléptekben amortizálják gazdaságunkat, nyilván egy éven belül amúgy is minden családban minimum kettő gépkocsi lesz, amivel szükség esetén a bezárt kórházig el lehet vinni a beteg gyereket, ha már tömegközlekedés nincs.
Az intézkedés szokás szerint az IMF-re mutogat, nem saját elbaltázott gazdaságpolitikájára. Ezt nevezik FIDESZ szóhasználattal nem megszorításnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.