2011. november 24., csütörtök

AVH-t épít a FIDESZ Nagy Testvér

A FIDESZ létrehozza a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Központot, ami bármilyen a Magyar Köztársaságban informatikai rendszerben tárolt adathoz jogosult lesz hozzáférni. Ez azt jelenti, hogy nem lesz szükség arra, hogy az adat hozzáféréshez bármilyen bírói út igénybevétele kötelező legyen az adatgyűjtéshez.

A szervezet bárkiről bármilyen adatot jogosult összegyűjteni, akár gyanúsítottként szerepel valamilyen bűntényben, akár soha nem merült föl ellene semmilyen gyanú semmi ügyben. A javaslat kizárólag azt a célt szolgálja, hogy bárki bármilyen okból megfigyelhető és "profilozható" legyen.  Természetesen ennek a Hivatalnak semmilyen költségvetési fejezete nincs a költségvetési tervben. A törvényjavaslat gyakorlatilag egy új, komplex titkosszolgálat létrehozását javasolja. Selmeczi Gabriella úgy kommentálta a Belügyminisztérium törvénytervezetét, hogy a "FIDESZ demokratikus párt, ez a garanciá"ja a megfigyelések jogszerűségének.

Egy emberről a Hivatal mintegy 35 különböző nyilvántartás adatait lesz képes komplexen kezelni, hogy teljes élettörténetét, politikai nézeteit, anyagi helyzetét, családi állapotát é szerelmi életét feltérképezhesse. Bárki könnyedén zsarolhatóvá válik ismét. A NIBEK információt igényelhet például a rendőrségtől, a polgári titkosszolgálatoktól, az adóhatóságtól, az idegenrendészeti és a menekültügyi hatóságtól, a katasztrófavédelemtől, a büntetés-végrehajtástól, a bűnügyi és a szabálysértési, valamint a népesség-nyilvántartásból, a közlekedési hatóságtól, de még a kötelező biztosítások nyilvántartásából is. A központ a légi utasok listáját szintén megszerezheti, s azt akár öt évig megőrizheti.
Miután a Tákolmány olyan lazán definiál különböző szükséghelyzetek bevezetésének feltételeit, tulajdonképpen senki nem tudhatja, mikor milyen céllal indít ellene majd adatgyűjtést ez a hivatal. A hivatal a Belügyminisztérium alá tartozik a tervek szerint, de vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek fog közvetlenül beszámolni az ország "bűnügyi helyzetéről". Úgy tűnik, a nemrégiben felállított Központi Bűnüldözési Hivatal, valamint a Rendőrség, a két katonai és három polgári nemzetbiztonsági szolgálatunk (Várhalmi A Miklós, A Magyar Köztársaság jelenlegi és jövőbeni biztonsági kihívásai kezelésének hatékony védelmi m koncepció-modellje, aktualizálva 2011. május 20.) nem elégségesek arra, hogy Pártunk és Kormányunk vezető politikusai (például Lézer Jani a páncélkocsijában) eléggé biztonságban érezhessék magukat.

A hivatal feladata a (bűnügyi) helyzet értékelése, és erről közvetlenül a miniszterelnöknek készít beszámolókat. Jogosult lesz a rendőrség és az egyéb nyomozó hatóságok munkájába beavatkozni.

Csak úgy mellékesen: ma azt is megtudhattuk, hogy Orbán Viktor 1989.-ben, Nagy Imre újratemetésén nem a mártír miniszterelnökről, hanem csak annak üres koporsójáról beszélt. Nézzük csak a youtube-on fellelhető beszéd inkriminált részletének átiratát!

"Azok a fiatalok, akik ma az európai polgári demokrácia megteremtéséért küzdenek Magyarországon, két okból hajtanak fejet a kommunista Nagy Imre és társai előtt. Mi azokat az államférfiakat tiszteljük bennük, akik azonosultak a magyar társadalom akaratával, akik, hogy ezt megtehessék, képesek voltak leszámolni szent kommunista tabuikkal, azaz az orosz birodalom feltétlen szolgálatával és a párt diktatúrájával. Ők azok az államférfiak számunkra, akik az akasztófa árnyékában sem vállalták, hogy a társadalmat megtizedelő gyilkosokkal egy sorba álljanak, akik életük árán sem tagadták meg azt a nemzetet, amely elfogadta őket és bizalmát beléjük helyezte. Mi az ő sorsukból tanultuk meg, hogy a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlen."
Idézet vége.
Ki és mikor hazudott?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.