2012. január 8., vasárnap

Téli erdő

Alszik az erdő térdig hóban.
Sün az avarba vackolt: jól van.
Kertben és réteken keres a nyúl,
káposztát nem lel, bárhova nyúl.

Hó alatt egy-egy ág megroppan.
Tölgyfa alatt már makk nem koppan.
Csendes odúban mókus lapul,
erdők ölén most a vadkan az úr.

6 megjegyzés:

  1. Kedves kis vers. bááár egy-két formai hiba van benne.
    "káposztát" után nem kell az a kettőspont és a harkály ilyenkor is püföli a fát-saját szememmel láttam minap a diófánkon:-)

    VálaszTörlés
  2. A káposztában is igazad van, az előző sor végén a vessző van. A harkálynak utánanéztem, de abban is igazad van, már tudom, egyszer már megnéztem: a harkályok közül van költöző faj is, de van, amelyik itt telel át, és az valóban kalapál télen is. Majd átírom a sort, csak nem tudom még, mire.

    VálaszTörlés
  3. Joe barátom! Már minden dilettáns beleszólhat a művészetedbe??:-)) Lassan cenzúrázni is fognak! - csak nehogy bejöjjön a mondásom...:-((
    Amúgy klassz a dolog. Papkat! A művészi szabadság megjár Joe barátomnak, és oda rakja a kettőspontot ahova neki tetszik!!:-) Azé púszó....

    VálaszTörlés
  4. Nem is azontam neki, hogy mostazonnalírjaát. Csak megjegyeztem, hogy sántít. Ha hülyeséget írsz, neked is reklamálok:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, hogy Katival szemben (is) megvéded a művészi szabadságot, de - ahogy egy nálam némileg híresebb, és remélem, kevésbé kedvelt - illető említette egyszer: "A tények makacs dolgok"
    Nyugodtan maradhatott volna a kettőspont, csak akkor az előző sor végén lévő vessző nem kellett oda (mert ott meg az volt).

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.