2011. február 28., hétfő

Félvers

(2011. febr. 17. - 2011. febr 28.)

Ködbe borultak a dombok,
mintha csak október lenne.
Odakint felhő gomolyog:
könnyezik csendben az este.

Itt ülök éjről éjre
az asztalnál lámpa mellett,
s két hete nem vagyok képes
befejezni egy nyavalyás verset.

15 megjegyzés:

  1. Dobjál be egy felest, meglásd, menni fog:-))

    VálaszTörlés
  2. Gondoltam rá, csak ahhoz hozni kellene, mert régen elfogyott, ami volt.

    VálaszTörlés
  3. Holnap, munkából hazafelé vegyél valamit.

    VálaszTörlés
  4. Sört ma is hoztam, de azt meg is ittam rögtön, mikor hazaértem :-)

    VálaszTörlés
  5. Ha ez megnyugtat én még el sem kezdtem,te egy kicsivel előbbre vagy!:))
    De jó a kezdet! Pláne ha pálesszal egy kicsit megtunkolod!:))

    VálaszTörlés
  6. A sör tegnap volt... pálinka meg ma sincs.

    VálaszTörlés
  7. Dobnék neked innen egy háromcentest.De nem bírná ki a gépem.Vírus irtás meg tegnap volt!:))

    VálaszTörlés
  8. Megvolt, kösz. Lemenem gyümölcsléér' a bótba. Tudod (vagy nem) nekem van egy autista fiam, aki nem eszik gyümölcsöt,de a rostos gyümölcslevet szereti így mindig azt kap inni.
    Na most persze baromira hasznos, hogy ezt ilyen nyíltan megtárgyalom. Miért is?
    Először is: nem vagyok eléggé) paranoiás. de: Pártunk (feje) és Kormányunk (Feje: jé!: nem ismerős valahonnan a képlet?) a köztisztviselői törvény hatálya alól kivont egy hadsereg léhűtőt, és valami idióta nevet adott nekik: Kormánytisztviselő. Ezekre előtte gyorsan megsavaztatott egy törvényt, ami a társadalom (nem gondolkodó rétegeinek) széleskörű támogatására talált, miszerint bármelyik immár frissiben kinevezett kormánytisztviselő ki van rúgva, ha nem írja alá, hogy ő kormánytisztviselő, valamint, ha nem egyezik bele látatlanba, hogy munkahelyén titkosszolgálati eszközökkel megfigyelhessék tevékenységét, valamint kompromittálni próbálhassák beugrató telefon hívásokkal (például az én esetemben: "nem tudná átírni a statisztikai besorolásomat beállító programot úgy, hogy 2143 helyett 2143 legyen a besorolásom? :-) " - tisztesség kedvéért: még nem fordult elő, hiszen baromira nincs semmi tétje! ), és, most jön a bökkenő: magánéletét is megfigyelhetik, hiszen egy kormánytisztviselőnek feddhetetlen erkölcsűnek kell maradnia!

    Abból, hogy a miniszterelnök tanácsadóinak sikerült rábeszélniük Pártunk és Kormányunk No. 1.-ét arra, hogy a fa@bookon csinálhassanak neki egy felhasználó nevet, ahol az e célra alapított stáb tagjai szorgalmasan válaszolgatnak a fanok üzeneteire, jelezvén, milyen kúl a No1., még nem következik, hogy valamit is megértett volna ebből a világból - hiszen alig néhány év telt el, amikor ő maga nyilatkozta, hogy nem ért az "informatikához". És, bár nálam még évtized(ek)kel jobb fejű suhanc (az én adómon tanult külföldön), és az elmúlt majd' egy évtizedben nem volt nagyon elfoglalva fizetett munkakörének (lásd mtg. képviselő) ellátásával, azér' nem tenném le rá a nagyesküt, hogy bokros (bocs, ez tiltott szó újmagyarul, alighanem ide jobb - ma még - a "matolcsys", tehát: ) matolcsys teendői között ráért volna a netes kommunikáció megtanulására. (Ha igen az még rosszabb, hiszen akkor hivatali kötelességeit hanyagolta el).
    Tehát: az ilyen csevegések lefigyeléséből simán következhet agy állásvesztés. Még csak bizonyítani sem lehet. Paranoia? Az. De csak annyira, amennyire ez az Ancient Régime paranoiássá teszi saját alkalmazottait.

    VálaszTörlés
  9. Egészségére!!! Azt tudtam hogy beteg de nem tudtam hogy mi a baja.Nem azt mondom hogy sajnálom,hanem azt hogy együtt érzek veletek és vele.Ők nagyon szeretetre méltóak tudnak lenni csak türelemmel kell velük foglalkozni.A lányom egy évig tanított ilyen iskolában.Mindég áradozott a gyerekekről.

    VálaszTörlés
  10. Látom, már megint szófosásod volt. Teccik, ahogy írtál:-)))

    VálaszTörlés
  11. Na hallod! A feles, meg a sör csak megteszi a hatását (egy darabig).

    VálaszTörlés
  12. Közelebb jön a fridzsider? :-)

    VálaszTörlés
  13. Mert biztos jól esett,mint ahogy néha jól esik sok mindent kimondani!
    De ha úgy érzed hogy mégsem kellett volna, akkor ott az edit és szerkeszd át!
    Dobok neked hozzá, egy sört a kamrából!:)))
    Szép estét!

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.