2011. október 12., szerda

A Kormány (Orbán Viktor) döntött a köztulajdon felszámolásáról

A narancskormány az "elmúltnyócév" erőfeszítéseinek elismerése mellett szem előtt tartva a polgárok legjobb minőségű szolgáltatásokhoz (pl. mélygarázs) való hozzáférési jogát(?) negligálva azt a kötelességét (lásd még: a Kormány kötelességei) hogy jogszabályok alkotásával működőképesen tartsa a közigazgatás rendszerét, egyoldalúan úgy döntött, hogy a magántulajdont képező nyugdíjpénztári vagyon MOL részvényekbe történt fektetése után az önkormányzati tulajdont is eltulajdonítja, hogy a jövőben tetszés szerint intézkedhessen kórházak és iskolák bezárásáról.
Így: eltulajdonítja a megyei önkormányzatok - azaz ily módon a megye lakossága által alapított - alapítványokat, közalapítványokat, nonprofit szervezeteket és gazdálkodó társaságokat. Ennek fejében a megyei önkormányzatok vállalják(!), hogy még folyószámlájukat is a Magyar Államkincstárnál vezetik.
A vagyonátadás eszmei időpontja 2011. szeptember 1. Az e dátum után szerzett önkormányzati vagyonelemek nyilván magántulajdonba kerülnek, az elidegenítés ellenértéke a FIDESZ kormányt illeti.

Külön pont szögezi le - nyilván nem volt jogász a szövegezők között - hogy az állam a terheket átvállalja.

A megyei egészségügyi intézmények dolgozói így 2012. január elsejétől közalkalmazottakká válnak; ez a létszám növekedés nyilvánvalóan teljes összhangban áll Pártunk és Kormányunk a közszolgálati létszám csökkentésére irányuló programjával.

Valójában a tulajdon átvétel részletei lényegtelenek is. Ami a lényeg: miután az önkormányzatok 2006. óta (azaz az "elmúltnyócévben") túlnyomó részben FIDESZ-es irányításúak voltak, jelenlegi csődhelyzetükhöz - ami az önkormányzati vagyon állami átvételét eredményezte - vezető úton könnyen felmerülhet a szándékos politikai tervezés, ennek nyomán a hűtlen kezelés, sőt, az előre megfontolt szándékú, bűnszövetkezetben elkövetett, közhatalommal való visszaéléssel kombinált bűncselekmény gyanúja. Pártunk és Kormányunk azzal, hogy az önkormányzati vagyont a pártállam tulajdonába vette, újabb jelentős lépést tett az önkormányzatiság felszámolása felé. Azt csak mellékesen jegyezzük meg, hogy a lépés nem kis mértékben sérti meg az Európai Unió egyik hangsúlyos alapelvét: a szubszidaritási elvét. A Fordulat Éve után hajtott végre hasonló lépéseket a Magyar Dolgozók Pártja Rákosi Mátyás vezetése alatt. Ne felejtsük el: 2010 is forradalmi év volt: a  Fülkeforradalom Éve.

A változás nem túl meglepő módon illik Pártunk s Kormányunk állítólagos államadósság-csökkentő politikájához is, amelynek folyamán ez évben már új, több száz fős, központi költségvetésből működő cenzúra hivatalt hozott létre: az ingatlanokkal átvett önkormányzati adósságok ugyanis jelenlegi számítások szerint majdnem 1500 milliárd forinttal növelik a központi költségvetés hiányát. A hiányt nyilván további adócsökkentésnek kommunikált adók kivetésével illetve emelésével tervezi átterhelni Ártunk és Orbánunk a megyék lakosságára.

4 megjegyzés:

  1. Elég sok hasonlóság fedezhető fel Rákosi és Orbán cselekedeteiben. Pl. mindkettő rátette a kezét a magán nyugdíj és egészségbiztosítók vagyonára, a rivális pártokat vagy ellehetetlenítették vagy beolvasztották magukba.
    A fából vaskarika az, hogy a kózházak államosításával nem biztos, hogy az ott dolgozók közalkalmazotti státuszba fognak kerülni.

    VálaszTörlés
  2. Ez mind nem is igaz.:))

    Most beszél Szíjgyártó a ragyogó orcájával, és töretlen lendülettel hangsúlyozza a szebb jövőt.:))

    VálaszTörlés
  3. Én még emlékszem Aczél eeetársra is. Meg Biszku Bélára. Ők is beszéltek a szebb jövőről.

    VálaszTörlés
  4. A szebb jövőről én is tudok papolni:-)

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.