2011. október 1., szombat

Farkalatos törvények és zemberek


Szeptember 3.
Orbán Viktor december 31.ig 30-nál is több farkalatos törvényt akar elfogadtatni, ez a kilencven nap alatt durván három naponként egy numera.
 
Egyértelművé vált, hogy Orbán Viktor csak azokat tekinti zembernek, akinek a hiteltartozása egy összegben rendelkezésre áll. Azoknak a deviza adósoknak segít közpénzekből a magyar állam, akik képesek rá, hogy részletfizetésre felvett hitelüket egy összegben fizessék vissza. A FIDESZ pártelnöke ismét mást tesz, mint hirdet. Számára - csakúgy, mint a régi harcostárs Lézer Jani számára - csak az az ember, akinek pénze (lehetőleg készpénze) van. Ez már kiderült korábban is, a gazdagok jövedelemadóját mérséklő, a szegényekét növelő adótörvénye kapcsán, valamint a gyermekek után járó kedvezményeknek jövedelem határ nélküli kiterjesztése során is.
Mivel nem lesz olyan szabály, ami kötelezné a bankokat arra, hogy a végtörlesztéshez biztosítsanak forinthitelt, a hitel átváltására csak annak lesz lehetősége, aki hitelképes. Természetes, hogy a FIDESZ elnöke a zemberek "megmentését" a karvalytőke karmaiból úgy képzeli el, hogy a hitelképeseket kell megmenteni. Hiszen "aki semmire sem vitte, az annyit is ér", mint Lézer Janitól tudhatjuk.
 
Azt is tudomásul vehetjük, hogy az olyan kirúgott miniszterelnök, aki majd nem veszi fel a számára felkínált bozótirtási vagy csatorna tisztítási munkát, nem kaphat segélyt és közveszélyes munkakerülővé válik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.