2011. február 23., szerda

Rasszista adóreform. Ferge Zsuzsa gondolatai.

Az alábbi gondolatok Ferge Zsuzsa cikkéből valók. Nem másolom ide a cikket, megtalálhatja bárki könnyen a www.galamus.hu oldalán, vagy az eredeti közlési helyén, a nol onlineon 2011.02.19. dátummal. Annak, hogy bizonyos részeket itt megidézek, egyetlen oka, hogy - részben saját közvetlen tapasztalat - részben általános emberiességi (humanisztikus) meggondolásokból minden gondolatával egyetértek, amiből egyenesen következik, hogy azt a kormányt, amelyik ilyen intézkedéseket készül bevezetni, nemzetellenesnek és embertelennek tartom.

A KDMP oktatásügyi államtitkára, Hoffmann Rózsa oktatási törvénytervezete nyilván mélységes keresztény humanitástól áthatva minősít fogyatékosnak - azaz egészségkárosodottnak - olyan gyermekeket, akiknek iskolázatlan és szegény szülei vannak. Erre hivatkozva ír elő számukra szegregált oktatást. Ez elképesztő embertelen és cinikus magatartás a kereszténységet nevében hordozó párt által delegált politikustól.
Ez a törvénytervezet jól illeszkedik ismét a kormány szegény-ellenes politikájába, aminek egyik eleme a legnagyob jövedelemmel rendelkezők adójának legnagyobb mértékű csökkentése volt, és az így keletkező államháztartási hiány átterhelése a létminimum alatt élők tömegeire. Emellé társul az adókedvezmény, amit Pártunk és Kormányunk azon gyermekek szülei számára kívánt elérhetővé tenni, akik olyan családba születtek, ahol legalább az egyik szülő jövedelme eléri azt a szintet, ahol a kedvezményt igénybe lehet venni. Így a három gyerekkel rendelkezők - nekem öt van, bár többségük mára már felnőtt - 490 ezer Ft  havi bruttó fizetés felett tudják a kedvezményt teljes mértékben igénybe venni. A lineáris adókulcs antiszociális: társadalom ellenes volta így társul a FIDESZ Magyarországán az önhibájukon kívül szegény családba született gyermekek hátrányos megkülönböztetésével. Miután a magyar társadalom jellegzetessége, hogy a több gyermekes családok általában nem nagy jövedelemmel rendelkezők közül kerülnek ki, ez az adóreform kifejezetten és halmozottan szegény-ellenes, azaz a társadalom zömének nehezíti még tovább az életét.  Ráadásul természetesen annak kimutatásához sem kellenek mélyreható szociológiai ismeretek, hogy szegény-ellenes volta mellett a kormány - és az azt támogató FIDESZ választópolgárok, amennyiben az intézkedések valóban akaratukkal találkoznak - rasszista voltát is bizonyítsák. Minden magyarságát védő blogger azon sopánkodik, hogy több a cigány gyerek, mint a magyar. Ennek tükrében a sok gyermekes, munkanélküli, és lakhelyük , valamint származásuk miatt nagyobb jövedelmet biztosító munkához jutni képtelen cigányság életét ellehetetleníteni próbáló politika nyilvánvalóan találkozik a rasszista választópolgárok igényeivel, így fedi el előlük azt a tényt, hogy kis jövedelműek lévén ők maguk is vesztesei ennek a magát több évtizedre bebetonozni próbáló ellenforradalmi kurzusnak.


7 megjegyzés:

  1. Teljesen félreérted.
    Nem szegény-ellenesek, csak jobban kedvelik a felső középosztályt.:))

    Már bocs, hogy vigyorjelet tettem.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem ez még viccesen sem áll a politikai indíttatásra (bár lehetséges, hogy ezek az egykori kollégisták jobban szeretnek pezsgőzni, mint faluvégi kocsmákban málnás fröccsöt inni).
    Az intézkedések ugyanis nem elsősorban a felső-középosztály számára tett kedvezmények - főként, ami a szegény gyerekek iskolai szegregációját illeti - hanem a szegények és főként a (nem akarok mindent egybe mosni, ezért megpróbálok pontosan fogalmazni) FIDESZ politikájából hasznot húzni remélő, a jelen nehézségeiért bűnbakot kereső társadalmi csoportok felé tett gesztus. Az egy másik kérdés, hogy az adópolitika ugyanezen csoportok egy részét át is dobja a palánkon, elhitetve vele, hogy igazságos.

    VálaszTörlés
  3. A 2011-ben bevezett új adórendszer nyilvánvalóan szegényellenes.
    Az iskolai szegregáció bizonyos formája azonban nem rasszista, hanem haladó. Persze nem tudom, hogy a kormány mire gondol, én mindenesetre pozitív diszkriminációra. Ennek lényege az lenne, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket a szegény vidéki, külvárosi iskolákból ki kellene emelni és a városi, fővárosi elitiskolákba kellene áthelyezni, benntlakásos kollégiumokban történő elhelyezés biztosítása mellett.
    A nézőtérről könnyű futballozni, le kellene már menni a pályára.

    VálaszTörlés
  4. "Ez elképesztő embertelen és cinikus magatartás a kereszténységet nevében hordozó párt által delegált politikustól." Ez a cinizmus gyomorforgató.

    VálaszTörlés
  5. Ez a lövés mellé ment a tribünről. Én 23 és 16 éve is futballozom a pályán, mint focilabda. Ennyi idős az egyik illetve a másik fiam, akik a "pozitív diszkrimináció" következményeit viselik folytonosan társaikkal együtt, akik ezután majd kiemelten viselik azt el. Csak ők nem "szociális" helyzetük, hanem valóban egészségi állapotunk miatt minősíttettek fogyatékosnak. Kérdezték már néhányan (hivatalos "szervek" ), nem akarom-e intézetbe adni őket (hol az egyikről, hol a másikról), hiszen mennyivel jobb helyük lenne ott.
    Más: közvetlen hozzátartozóm dolgozik ilyen "elit" intézményben; közeli rálátásom van a mindennapi történésekre. Talán tessék ilyenbe küldeni a saját csemetét, ha olyan nagyszerű dolog! Közvetlen (másik) hozzátartozóm másik oktatási intézményben dolgozik, így onnan is vannak ismereteim.
    A nézőtérről a könnyű drukkolni a bírónak. Esetleg meg kellene próbálni egyszer a játékban is részt venni, mondjuk, mint focilabda, legalább néhány meccs erejéig!
    Amikor majd a Tákolmány is tartalmazza, hogy a gyermekek neveléséért az Állampárt a felelős, akkor kell elhúzni innen mindenkinek, akinek gyereke jövője és élete fontos.
    Apropo: megfigyelem majd, amikor a Fazekas Mihály Gimnázium, a Radnóti Miklós Gyakorlóiskola, a Révai Miklós Gimnázium, a Krúdy Gyula Gimnázium,
    a Bolyai János Gimnázium, Zrínyi Miklós Gimnázium, az Apáczai Csere János Gimnázium vagy a Toldy Ferenc Gimnázium tele lesz borsodi és szabolcsi munkanélküli cigányok gyermekeivel. Legyen szíves, szóljon, ha így lesz, hátha elkerüli a figyelmemet a nagy rohanásban!

    VálaszTörlés
  6. Miután hosszú évek alatt bebizonyosodott, hogy a jelenlegi rendszer nem működőképes, valakinek csak ki kellene találni valamit.

    VálaszTörlés
  7. De legalább ne nevezze "polgárinak" és "keresztyénnek" magát, aki ilyet talál ki, ahelyett, hogy tisztességes munkát biztosítana a szülőknek (mert arra képtelen). Volt már szocializmus az országban, ismerjük a következményeit, át is éltük jó páran. A rendszerváltás azt célozta megszüntetni. Nem véletlen, hogy a FIDESZ már jó pár éve hangoztatja, hogy nem volt rendszerváltás, ők csak tudják, hogy csak elitváltásra készültek.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.