2016. július 23., szombat

Orbán elvtárs orbánozása

 Orbán elvtárs már megint orbánozott a FIDESZ kongresszuson.
Bár lehet, hogy csak a Cavinton gurult el az ágy alá, és már neki sem olyan hajlékony a gerince, mint az elmúlt évtizedekben volt.
Ez tulajdonképpen senkit nem lephet meg, ha azt vesszük, mennyit összeorbánozott már az "én még soha nem hazudtam az embereknek" grállovagja. Kár, hogy az internet korában minden orbánt előbb lehet hazugságon fogni, mint a sánta kutyát utolérni. Szerinte a kommunisták játszották a multik, a nemzetközi nagytőke és a bankok kezére az országot. E kijelentésével simán lekommunistázta korábban saját szellemi elődjének tekintett Antall Józsefet, és kormányát. Meglepődve tapasztalhattuk ugyanakkor a "kommunista" Matolcsy György gazdasági miniszteri szerepét Orbán elvtárs kormányában, aki nyilván elvtársi szívességből szorított helyet az Antall kormány privatizációért felelős kormánybizottságának elnöke, Matolcsy György számára.
Orbán saját államtitkára, az ilyetén módon szintén kommunista Fónagy János említette: "Az energiaszektor privatizációja során kiemelt cél volt az olyan valódi tulajdonosi érdek megjelenése, amely a költségekre érzékenyebb, ezáltal hatékonyabb termelést tud megvalósítani".
A FIDESZ kongresszuson elmondott beszéde utolsó mondatával nyíltan megfenyegette a választókat: "Aki nem végzi el tisztességesen a munkát, aki nem ad bele mindent.. az jön nekem 25 évvel." mondotta.
Ehhez semmi másra nincs szükség, csak egy kis alkotmány - izé: alaptörvény - módosításra, és el is zárható az ország választópolgárainak fele 25 évre. A "közmunka" mellé készül a málenkij robot?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.