2011. szeptember 10., szombat

A zemberek népellenes kormánya

Lézerblokkolós Jani ötletel, három nap múlva a FIDESZMP Párt központi Bizottsága zárt ajtók mögött dönt: befagyasztja a frank árfolyamot a jelenlegi szinten - azoknak a számára, akik képesek egy összegben visszafizetni frankban lévő tartozásaikat, tehát nem is nagyon szorulnak rá ennek okán állami támogatásra az adófizetők pénzéből.
A hírre esik a forint árfolyama, mi mást várhatnánk? A pénzpiac a baromságot mindig beárazza, akár kommunistáktól, akár lézerblokkolós keresztyénektől származik. Természetesen a szart megint a zemberek merik majd nagykanállal, ahogy ez már ennél a keresztyén (emlékezzünk: "csuhások, térdre!") mázzal bevont FIDESZMP Párt vezérkertól megszokott. Lézer Jani szerint 2-300 ezer ember tudja egy összegben visszafizetni a valutában lévő hitelét. Számukra kétségkívül ragyogó megtakarítás az egy összegbeni törlesztés ilyen lehetősége. A bankoknak veszteség, hiszen a kölcsönöket előre meghatározott futamidőre kalkulálják, és a futamidő alatti kamat képezi a kölcsönzés nyereségét.
A hírre a tavalyi ragyogó Kósa-féle csődhíreszteléshez hasonlóan reagál a forint árfolyama. A szándék érthető: A zemberek kormánya szándékosan rontja azok helyzetét, akiknek már eddig is gondot okozott a nagyszerű egy éves kormányozgatás alatt elszállt forint árfolyam követése. Sánta vagy? Nesze, itt egy púp is!
Erősen kétlem, hogy valóban ennyire stupid lenne a FIDESZ politikai vezérkara, hiszen, amikor saját zsebre kell dolgozni ("Ne mi nyerjük a legtöbbet"), mindig fineszes, mindegyikük. Ha a totális hülyeség kizárható, egy dolog marad: a "zemberekkel" szemben tanúsított nevelő szándék: Nem láttad előre, hogy nem fogsz tudni fizetni? (Igaz, mi sem, különben nem kellett volna eltőzsdéznünk a nyugdíj megtakarításaidat részvény vásárlásra) Akkor most majd dögölj meg!
A nyár folyamán a magánszemélyek svájci frankban lévő hitel állománya több, mint 320 milliárd forinttal emelkedett Pártunk és Kormányunk politikájának köszönhetően.
A populizmus fő baja, hogy előbb-utóbb annak az agyát is tönkre teszi, aki máséra szeretne vele hatni. Elismerem, jó móka a zemberek előtt a finánctőkét támadni olyan kommunista módra, de ha vezető politikusaink maguk is elhiszik, amit még soha sem hazudtak (ja, hogy ne a szavaimat, hanem a tetteimet nézzétek?), előbb-utóbb a fejükre dől a gazdaság.
Persze nincs kizárva, hogy ez a híresztelés megint csak néhány FIDESZ potentát részvény vásárlási tranzakciójának ágyaz meg, mint tavaly nyáron. Hogy közben pár száz ezer alattvalónak még nehezebb lesz az élete? Nem mindegy? Miért nem lett belőlük FIDESZ vezérkari tag?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.