2011. szeptember 16., péntek

Steve Balmer TITAN-ja és a magyar kormány törpéi

Magyarországon járt Steve Balmer, a "karvalytőke" legnagyobb mamutvállalatai közül az egyiknek elnök-vezérigazgatója, hogy a magyar kormánnyal tárgyaljon a "magyar információs társadalom alkalmazkodó képességének növelésére indított közös programról".
Miközben az egyes államok kormányai egyre másra térnek át a nyílt forráskódú - gyártó független - szoftverek kormányzati alkalmazására, a mamutvállalatoktól való függésüket csökkentendő, a magyar kormány a karvalytőke elleni harc jegyében fűzi még szorosabbra a szoftverpiac egyeduralkodó vállalkozásával a munkakapcsolatot.
A magyar Kormány szerint tehát a jövő nem csak abban áll, hogy a kormányhivatalok minden ügyét Microsoft termékeken intézzük, hanem az is, hogy a teljes információs társadalmat a Microsofttal kikövezett úton vezessük el e totális ellenőrzöttség vágyálmába.

Az MTI közlése szerint a kormány a Tréning-keretprogram az Információs Társadalom Alkalmazkodóképességének Növelésére című (TITAN) programról tárgyalt az azt kezdeményező Microsofttal. A kezdeményezés lényege, hogy a magyar piacon is minél több jól képzett információ- és kommunikációtechnológiai szakembert képezzenek a magyar vállalatok nemzetközi versenyképességének növelése és az e-Befogadás társadalmi és gazdasági alapjainak megteremtése érdekében. Mindez nyilvánvalóan a szoftver mamutcég saját szoftvereinek mind szélesebb körű elterjesztésével jár. Windowst oda is, ahol még nincs az! Officet oda is, ahol még nem azt használnak! A vállalat-alapú szakember képzés ugyanis mindig kizárólag a vállalat érdekeit szolgálja, de erről olyan politikusoknak fogalma sem lehet, akik soha nem dolgoztak a gazdaságban.
Így harcol Orbán Viktor kormánya a karvalytőke ellen. (A program egyébként 10 Milliárd forintjába kerül az Európai Unió adófizetőinek az MTI szerint).

2 megjegyzés:

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.