2010. november 12., péntek

A Zemberek Kormánya mindenkit sakkban tarthat

A Zemberek Kormánya által benyújtott, és a Parlament által megszavazott alkotmánymódosítási javaslat szerint (http://www.parlament.hu/irom39/01445/01445-0005.pdf
), amelyet hétfõn már az alkotmány szövegébe illesztve, összefüggésében szavaz meg a képviselõ ház, "a közterhek viselésére szóló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részérõl juttatott jövedelemre, az adott adóévet megelõzõ ötödik adóévtõl kezdõdõen, törvény a jövedelem mértékét el nem érõ kötelezettséget állapíthat meg.”
Ez valójában azt jelenti több jogi szakértõ egybehangzó véleménye szerint, hogy a közpénzekbõl finanszírozott szervezeteknél dolgozó (önkormányzati iskolák, kórházak, egészségügyi intézmények, állami közigazgatási intézmények, önkormányzatok -ez 250 ezer állampolgárt érint - , valamint többségi állami tulajdonú vállalatok - ez 450 ezer dolgozót érint) alkalmazottak fizetését, a GYED-et,GYES-t, családi pótlékot, nyugdíjat és ösztöndíjat a jövõben bármilyen kategóriában bármikor 5 évre visszamenõleg maximum 99,99% -os adóval sujthatja a mindenkori kormány, tetszõleges körben és tetszõleges indokkal.
Miután pártunk és kormányunk nyugdíjas éveinkre gyûjtött magán megtakarításaink mértékét már egy útonállónál nagyobb hatékonysággal lenyúlta, megszüntette a tulajdonhoz való jogot, most bármikor visszafizetésre kötelezhet bárkit 5 éves teljes jövedelmét illetõ mértékig.

Ezt a kambodzsai Pol-pot rezsimhez hasonló kormányt sikerült választóinknak megszavazniuk idén tavasszal.

Eddig a tények, az innen következők - egyelőre - egy a fenti alkotmányi tételbõl könnyedén és teljesen logikusan, azaz ellentmondás-mentesen  (!) levezethetõ antiutópiát alkotnak, melyek például az én, saját konkrét esetemet tekintve a következő módon mehetnek végbe:
Az állam egy év múlva - a javaslat szerint bármilyen indok nélkül  - kötelezhet majd 5 évnyi teljes jövedelmem - valamint feleségem és gyermekeim (ösztöndíj, Gyet, Gyes stb.) jövedelmének 99% os arányú adójának megfizetésére. Mivel erre nyilvánvalóan képtelen leszek, végrehajtási eljárás keretében elárverezik teljes vagyonomat, hogy a követelést biztosítani lehessen. Ezzel tartozásom mintegy 65%-át (talán) le is tudom.
A további tartozás kiegyenlítésére az e célból létrehozandó dologházba - lásd még kényszermunka táborba - deportálhatnak teljes családommal együtt, ahol természetesen szállást (barakk) és élelemet (napi 20 dkg kenyér és hideg víz) is biztosítanak, fizetés ellenében. Ezen szolgáltatások árát az állam szabhatja meg ezekben a táborokban. Csak annyi a feladat,hogy úgy kell a szolgáltatások árát megszabni, hogy ne lépjék túl az ottani munkavégzés (kizárólag 100% norma teljesítése esetén!)  ellenértékét, amit az állam egy erre a célra elkülönített államkincstári számlán tart nyilván. Ezt a kalkulációt feltehetően még egy magasan képzett FIDESZ-apparatcsik is képes lehet végrehajtani, főleg, ha a Professzorok Nemzeti Tanácsa megfelelő brosurákat készít elő erre a célra (számítógépek alkalmazása a Vezér közismert informatikai antitalentuma miatt szóba sem jöhet).  A kényszermunka idõtartamát az határozza meg, amikorra a kényszermunkából származó, lináris (ezt még egy jogi végzettségű zember is képes lehet felfogni, amennyiben nem bukott meg számtan-mértanból nyolcadik osztályban, ezért a lineáris adózás) jövedelem adóval, nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékkal csökkentett jövedelembõl  a napi ellátási és lakhatási költségek levonása után fennmaradó összeg halmozódása kiegyenlíti a 99%-os adókivetéssel felhalmozódott, a mindenkori infláció mértékétõl függõen napi kamatozású kamattal növekedõ és évente növekvő késedelmi illetékkel sújtott adóhátralékomat.

Mindehhez (esetleg) jótékony szolgáltatásként az állam saját költségén biztosíthatja a dologtáborban elhunytak temetését.

Tessék végig gondolni a jogszabályt és az abból a fenti rövid antiutópiában közölt lehetséges következményeket! Szerintem az általam felvázolt következmények Magyarországon mintegy 700 ezer embert, valamint közvetlen családtagjaikat érinthetnek közvetlenül, így közvetve mintegy 1,5- 2 millió magyar állampolgárra lehetnek kihatással.
Ezen körülményeket javaslom figyelembe venni azok számára, akik külföldön élő magyarként terveznek a mostanában magyar állampolgárságot szerezni.

7 megjegyzés:

  1. Amikor nálunk valamilyen nyugdíjreformon, vagy hasonlót akartak csinálni, mindig megváltozott (enyhült) a végére, mert néhány fejest is érintett.
    A javaslat azért ilyen drasztikus, hogy legyen miből nagylelkűen engedni!
    Pályázatokon is mindig többet kértünk, hogy pont annyit kapjunk amennyi kell. Bejött!:))

    VálaszTörlés
  2. Egy szempontból ez a dolog irreleváns, akár így, akár más módon kerül elfogadásra: az a kormány, amelyik saját népét ilyen jövő elé állítja, akár csak rövid idejű munkahipotézisekben is, szimplán gazemberekből áll. Az a képviselő testület, amelyik megszavazza - ne felejtsük el: szerdán már megszavazta - szimplán balfaszokból, hiszen saját sorsukat ugyanúgy megszabják vele, mint az enyémet.

    VálaszTörlés
  3. Valamikor padlássöprésnek nevezték a kötelező beszolgáltatást.
    Azóta, mint az éppen új életet kezdő állam fenntartásához (más forrás hiányában) szűkséges rosszként, emlegetik. Azok is, akiknek akkor a beszolgáltatókhoz szegődve, lisztes lett a kezük. (Lisztporszem meg lisztporszem, az pogácsa. Tégla meg tégla, az palota).
    Valahogy elmaradt a bocsánatkérés, a kártérítés. De akiknél a padlást seperték ( a zország talpra állításának, magasztos eszméjétől vezérelve), soha nem lettek nyugdíjra jogosultak, az újjáépítésben való kényszerű részvételük idejére.

    Ez egy délvidéki történelem darabka. Amit nem írtak bele a tankönyvekbe. De azért csak meg kellett volna tanulni, legalább egy átmenő osztályzat erejéig. Szomorú, hogy ennél az ismétlésnél is az Istenadta nép fizeti a tandíjat.
    Hogy teljesen annak legyen igaza, aki azt mondta, hogy a történelem ismétli önmagát, a nyugdíjak ügyében is padlássöprést kell csinálni? A teljes hasonlóság érdekében.
    Rossz álom lenne csak? De ebben a rémálmomban lisztes kezeket látok felém nyúlni.
    Jobb lenne már felébredni!


    VálaszTörlés
  4. Nem értem a problémát! Örvendezzünk, emberek, hiszen tavasszal győzött a nép akarata! :(((

    VálaszTörlés
  5. Hát ja. Gondolom a miniszterelnök úr is visszafizeti a teljes öt éves jövedelmét 99,99% -ban, elvégre soha nem volt neki sem máshonnan legális jövedelme csak az államtól, hiszen soha egy óra hasznos munkát nem végzett, csak politikus volt, mióta befejezte az iskolát.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.