2011. június 25., szombat

Kereszténydemokrácia és autizmus


A Tarlós István által vezetett FIDESZ-Kereszténydemokrata koalíciójú budapesti tanács (ma már önkormányzatról nemigen lehet szó az új tákolmány fényében) ismét tanubizonyságot tett a "keresztyén" (manapság ezt így szokás emlegetni) gondolatiság mellett . Az közgyűlés által elfogadott határozat ugyanis lényegében megfelezi a speciális nevelési igényű gyermekek számára működtetett alapítványi iskolák támogatását. Ez a stupid, rövidlátó döntés azt eredményezi, hogy a teljes egészükben kihasználtan működő, túljelentkezéssel küszködő iskolák kénytelenek lesznek csökkenteni tanulóik létszámát, így a "normális" gyerekek közé lesz kénytelen beiskolázni az önkormányzat - törvényi kötelezettségéből fakadóan - olyan gyerekeket, akik nem beszélnek, nem önellátóak, illetve évekkel túlkorosak lesznek társaik osztályaiban. A következő lépés nyilván - a hajléktalanokkal szemben tanusított "keresztyéni" gondoskodás mintájára - a kommunizmusból visszamaradt romlott ideológiákon alapuló megoldás lesz: A speciális nevelési igényű: autista, dyslexiás, hiperaktív, vagy tanulási- és/vagy magatartási zavarokkal küszködő gyerekek kitelepítése az országhatár közelében létesítendő intézményekbe. Nem is várhatunk mást egy ilyen szellemiségű társaságtól.
Az egész napos speciális iskolai felügyeletből kieső autista gyerekek felügyeletére alkalmatlan egy általános iskolai pedagógus, és az általános iskola is. Sem képzettége, sem lehetősége nincs ilyen gyerekkel foglalkozni. A határozat a stupiditás öngólja: A normál osztályba tett autista gyerek hátráltatja a tanítás menetét, komoly gondokat okozva ezzel tanítójának és osztálytársainak, akik el sem tudják képzelni, miért kezd el az addig oly csendes kisfiú egyik pillanatról a másikra sikítozni, és miért csapkodja a fejét a falba (holott esetleg csak padtársa szagát képtelen elviselni).
A következmény: a szülő kimarad a munkából - nesze neked foglalkoztatottság-növelés - csökken a család jövedelme, magántanítás, ami még jobban csökkenti a család megélhetési lehetőségeit.
Ha valaki azt képzeli, hogy ez keveseket érintő, rétegprobléma: súlyosan téved.
Ma Budapesten naponta egy gyerekről derül ki, hogy az autista spektrum valamilyen fokban érinti. Jelenleg mintegy 100 000 autista gyerek él Magyarországon, számuk 2002 és 2008 között megduplázódott, a trend alapján 2020-ra félmillió honfitársunk lehet autista. És ez csak a speciális iskolákban nevelt speciális nevelési igényű gyermekek kisebb szeletét alkotja. A Fővárosi közgyűlés magyarság-ellenes, azon felül még lelketlen gazemberségről árulkodó döntése ugyanis nem csak az évi 365 budapesti autista gyermeket, hanem jóval nagyobb létszámú egyéb- vagy halmozott problémákkal küszködő társaikat is érinti.
Az olvasási nehézséggel bajlódók arányát 15%-ra becsülik, azaz 100 gyermekből 15-öt érint valamilyen fokú dyslexia.
Miközben az oktatási jogok biztosának hivatala több évig tartó országos vizsgálatot indít,  hogy lehetőleg senki ne maradjon ki az oktatási rendszerből, mert, mint mondta: "senkiről nem mondhatunk le, mindenki fejleszthető", a budapesti közgyűlés megszünteti az ilyen fejlesztő műhelyeket. Ahelyett, hogy felvilágosító kampányt indítana a szülők között, és széleskörűen ismertetné a speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztésének lehetőségeit, a meglévő lehetőségeket is szűkíteni próbálja.
Ennyit a "nép" által választott, a keresztyén szellemiséget hordozó "önkormányzati" képviselőink emberségéről.
Álljon itt a lelketlen, stupid, a jövővel nem foglalkozó vágással érintett budapesti fejlesztő iskolák névsora:

Addetur Alapítvány
Alapítvány a Vadaskert Iskoláért
Alapítvány a Pasaréti Gimnáziumért
Autista Sérültekért Zalában Alapítvány
Autizmus Alapítvány
Belvárosi Tanoda Alapítvány
Beszélj Velem Alapítvány
Borostyánkő Oktatási és Művészeti Alapítvány
Budapesti Politechnikum
Budapesti Integrált Játékpedagógiai Alapítvány
Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány
Carl Rogers Személyközpontú Iskola Alapítvány
Dávid Király Keresztény Kulturáért és Oktatásért Alapítvány
Együtt Veled Alapítvány
Genius Tehetséggondozó Alapítvány
Gyermekház Montessori Alapítvány
Hiperaktiv Alapítvány
Kolping Oktatási és Szociális Intézmény Fenntartó Szervezet.
Legújabb Suli Alapítvány
Megérted Alapítvány
Meixner Alapítvány
Montessori Studium Alapítvány
Műhely Liceum Alapítvány
Nagy Szivárvány Alapítvány
Szép Szivárvány Alapítvány
Tehetséges Más Fogyatékosokért Oktatási Alapítvány
Korai Fejlesztő Központ

Ez a FIDESZ kormányzat és önkormányzat magyarság - politikája.

1 megjegyzés:

  1. Kedves FabiJoe, ezek fasiszták.. Ideje lenne, hogy valamelyik politikus érintett szülő legyen..hogy megtapasztalja milyen egy 100kg-os kb. -2-3 éves szintjén lévő "óriásbabával" utazni, tartalmas szabadidős programot, oktatási intézményt találni, ahol az iskola igazodna a gyerekeink igényéhez... Utcák átnevezésére, saját jövedelmük juttatásaik gyarapítására futja a disznóknak..

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.