2010. augusztus 3., kedd

Már megint az ajtó


Magam után az ajtót
be kéne tenni egyszer csöndesen,
és elhagyni végre ezt az életet
szerényen, illedelmesen.


21 megjegyzés:

  1. Nagyon szép de szomorú gondolatok ! :(
    Köszönöm .

    VálaszTörlés
  2. Nem szépek ezek, írni sem kéne őket, csak szomorúak.

    VálaszTörlés
  3. Nem jó. Az én olvasatomban Te belül vagy az ajtón. Ott meg ha nem stimmel valami, akkor rendet kell csinálnod. De lelépni illedelmesen...?

    VálaszTörlés
  4. Szép mert megfogalmaztad az érzés világodat .
    Szomorú mert az elmúlásról az elköszönésről írsz . :(

    VálaszTörlés
  5. Tudod több ajtó is van. Van, amelyiken belül van az ember, és van, amelyiken kívül (mint a matrjoska babák, vagy doboz a dobozban, ha hason latolgatunk dolgokat). És én már papkat ajtós blogján is azt mondtam, hogy nem rugdosok ki nem nyíló ajtókat. Nekem mindig azt tanították: ne fuss olyan szekér után, ami nem akar fölvenni. Akár ajtón belül, akár kívül megy, áll vagy mittudomén mitcsinál a szekér.

    VálaszTörlés
  6. Most már értelek azt hiszem kicsit félre értettelek először!
    Igen szerintem erről szólt Feldmár András videója is a közelség távolság tartásról. Pont ezért kell vigyáznunk kit milyen közel engedünk magunkhoz ! Csak ez azért nehéz mert az ember nem csak a fejével gondolkodik hanem néha a szívével is! :)

    VálaszTörlés
  7. Igen, vigyázni kell, kit milyen közel engedünk, de, ha senkit semmilyen közel, akkor egyedül maradunk. Bambinak is azt mondta az öreg herceg: "Tanulj meg egyedül lenni." Azt hiszem, sok embernek ez az egyetlen dolog, ami segíthet, ha képes megtanulni.
    Amikor az távolodik el, több ajtó mögé, akit a legközelebb engedtél (vagy te távolodsz el tőle, tulajdonképpen mindegy), akkor fölvetődik néhány ajtó becsukásának lehetősége (igénye) is előbb-utóbb, de ez soha nem egyszerű dolog, gondolom.

    VálaszTörlés
  8. Néha megfordul ilyesmi az ember fejében, de ezeket a gondolatokat
    gyorsan el kell hessegetni magunktól. Nem az a megoldás, ha angolosan lelépünk. „Ha elsodor az élet vihara, állj talpra, és nézz vele újra szembe.”

    VálaszTörlés
  9. Hogy a fenében lehet szomorú, regzignált mosolyú smileyt válaszolni?
    Nincs egy fél órája, hogy megkérdeztem, nem iszunk-e meg egy pohár bort. Hát most majd megiszom én a fél litert, azt' majd jól bealszok (ikes ige!) tőle, de ez sem old meg semmit. Ez egy nyilvános fórum, ide csak versben lehet írni, időnként abban sem lenne célszerű. Elkezdtem én ma reggel világosabb verset is, de az nem ment. (Persze ez se jó, de egyet már írtam, az elég is!).

    VálaszTörlés
  10. Lila gőzöm sincs. De küldjél vigyorgósat, azt jobban szeretem.

    VálaszTörlés
  11. Te itt várod, hogy válaszolni tudj? Ráadásul még ikon is lurking here, too? Még az entert se' nyomtam le, már itt volt a válasz. pedig a felét, amit írtam, ki is kellett törölnöm.

    VálaszTörlés
  12. Mást se' csinálok vagy egy évtizede. Nem is tudom, hogy' kéne másként. Ráadásul pontosan tudod, hogy ez miféle "lelépés". Itt fogok megdögleni vagy 20 év múlva, ennél a billentyűzetnél (nem biztos, hogy ebben a szobában, de ebben a családban). Ez szinte 35%. :D

    VálaszTörlés
  13. Ki kér? Még a fele megvan. Nem férfias bor, nem is tiszta... azaz tiszta: pancsbor, de - állítólag - minden cseppje az EU-ból származik a szemetjének, de ezt legalább meg tudom fizetni (Hja kérem: fizetésnap volt!)
    Kati, húzz bele, elveszem a hallgatóságodat!

    VálaszTörlés
  14. Na tessék: zakatit is megjött. Milyen népszerű lettem! Úgy látszik, rendszeresen innom kellene.

    VálaszTörlés
  15. Nem tudom, ki az a Feldmár András - én ilyen műveletlen vagyok - bár, mire ezt leírtam, már kb. tudom, hála a TCP/IP és a html protokolloknak, meg az egész informatikai boomnak. Azt viszont még mindig nem tudom, miről szólt a videója, mert nem láttam.
    De jó neked, ha értesz, bár csak én lennék a helyedben! Akkor én is érteném magamat!
    A fenti szösszenet - természetesen - kettős (vagy többes) értelmű: morvára magam alatt vagyok, de, így 2-3 pohár után mindenkit megnyugtathatok, hogy nem rendelkezem igazán suicid hajlamokkal (aki nem érti - hogy szarkasztikus legyek - nézzen utána a weben a szónak).
    Lélektani ajtókat is be lehet zárni, nem csak valós ajtókat, és nem csak élettani ajtókat. Sokat magyarázok bele, ez van. Pedig nem sok szóra érdemes ez a négy sor.
    Ja, meg a fejjel és szívvel való gondolkodáshoz azért én még egy testrészt hozzátennék. Én csak a férfinép nevében - sőt! csak a magam nevében - beszélhetek, de, gyanítom, bizonyos esetekben ez odaát is hasonlóképpen működik: azazhogy a fej és a szív gondolkodásához némileg betársulhat (és erősen bezavarhat legalábbis) egyéb testrész is.

    VálaszTörlés
  16. Na ezt most nem veszem (fogom).
    Ja, de mégis. Na de mi a fenét csináljak, ha csak ennyire futja? Nem Attila a családnevem.
    Ráadásul egy ideje pont ez a gond: csak ríni tudok írni, úgy meg minek? Tisztában vagyok ám vele, nehogy azt hidd, hogy nem!
    Inni csak tartózkodással és mértékkel szoktam (magas labda). A szoktam az némiképp túlzás (ez meg hálóba ment szerva).
    Ráadásul a négy sor még a dugóhúzó előtt született, ez meg súlyosbító körülmény is lehet, akár.

    VálaszTörlés
  17. Küldtem. 14 perccel később, eggyel följebb.

    VálaszTörlés
  18. Bocsánat azt gondoltam hogy amit én látok itt az oldalon azt talán mindenki látja,elnézésedet kérem .Egy kedves multis társunk tette fel ezt a videót ! Elhoztam most ide neked .

    VálaszTörlés
  19. Ez jó volt. Ugyan ezt a videót nem láttam eddig még, és Feldmár Andrástól(ról) sem hallottam még eddig semmit, de amit modn a videón, azt már valaki mástól évtizedekkel ezelőtt hallottam. Nem tudom, ki volt, és hol, de tudom, hogy hallottam.
    Ez valóban egészen ide vág.

    VálaszTörlés
  20. Akkor változtass rajta.... ha lehet.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.