2011. május 31., kedd

Kormányzati elkötelezettség mérés

Munkahelyem dolgozói az alábbi e-mailt kapták. Feladója a Humánpolitikai osztály.

"Tisztelt Kormánytisztviselő!

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Közigazgatási Intézet elköteleződés-mérési programot indít a közigazgatásban.

Az elköteleződés-mérés a tisztviselői elégedettség faktorait és az adott szervezetről alkotott véleményét vizsgálja.

A mérést Nemzeti Közigazgatási Intézet koordinálja. A mérés célcsoportja a teljes kormánytisztviselői állomány.

Célunk kettős. Egyrészről szeretnénk átfogó képet kapni arról, hogy mely területek az államigazgatási szervek - mint munkahelyek - legfontosabb erősségei, és hol vannak még fejlesztésre váró területek.
Másrészt szeretnénk az eredményeket összehasonlítani más államigazgatási szervek adataival. Ezek az adatok későbbi fejlesztések kiindulópontját képezhetik a munkatársak elégedettségének növelésére a közszféra intézményeiben." (kiemelés tőlem)

"A méréshez kapcsolódó kérdőív kitöltése on-line formában, a 2011.
május 30-tól 2011. június 10-ig terjedő időszakban, az alábbi weblapon
történik:

https://kiwi.kszk.gov.hu/ilias3/goto_versenyvizsga_svy_7448.html
 


A kérdőívet a fenti linken keresztül éri el.  A kérdőív kitöltése átlagosan 30 percet vesz igénybe.

A mérés önkéntes és anonim. A kitöltött kérdőíveket névtelenül és szigorúan bizalmasan kezeljük, feldolgozásukat pedig független módszertani szakértők végzik el, így az Ön válaszait sem az Ön szervezetén belül, sem pedig azon kívül nem láthatja más.

Az anonimitás védelmét technikailag is biztosítjuk (az elektronikus adatfelvétel során az egyéni munkaállomások nem követhetők vissza, azoknak nincs egyedi IP-címe, csak az internetre közvetlenül kapcsolódó szervereknek).

Az anonimitás védelme érdekében továbbá a szervezeti szintű riportokat csak azok a szervezetek kaphatják meg, ahol a kitöltési arány megfelelően magas az egyéni vélemények vissza nem követhetőségének biztosításához. Ezért is kérjük mindenki részvételét a mérésben.

A kitöltött kérdőívekben megjelenő információk a későbbiekben jelentős mértékben hozzájárulhatnak az Ön szervezetének fejlődéséhez.

Kérem, vegyen részt a mérésben és töltse ki a fenti linken elérhető kérdőívet.


Tájékoztatom, hogy a kérdőív bevezető része a kitöltéssel kapcsolatos, releváns információkat is tartalmaz majd, de a kitöltés során felmerülő kérdések mielőbbi tisztázása és az esetleges technikai problémák megoldása érdekében, a kérdőív kitöltésére rendelkezésre álló időszak alatt a Nemzeti Közigazgatási Intézet egy Help Desk szolgáltatást is üzemeltet majd, amely az alábbi linken lesz elérhető:

http://www.nki.gov.hu/szervezet/unios-projektek/arop-221/elkotelezodes-meres/283-helpdesk
 


A szolgáltatás Gyakran Ismétlődő Kérdéseket, valamint e-mail-es és telefonos elérhetőséget is tartalmaz majd, ahol kollégáink készséggel állnak szíves rendelkezésére.

Kérem, hogy a kérdőív kitöltésével és elküldésével szíveskedjen a munkánkat segíteni és ezzel a közigazgatás fejlesztéséhez hozzájárulni.

Munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánok.

Budapest, 2011. május 27.

Üdvözlettel:

Dr. Kis Norbert s.k.
              főigazgató"

2 megjegyzés:

  1. Kiemelném az alábbi bekezdést, mint megnyugtatásra szolgáló részt az internet technológia, a spyware-k rootkitek és egyéb kém technológiák fejlődését nap-mint nap kényszerűségből követő, otthoni internet felhasználók számára:

    Az anonimitás védelmét technikailag is biztosítjuk (az elektronikus adatfelvétel során az egyéni munkaállomások nem követhetők vissza, azoknak nincs egyedi IP-címe, csak az internetre közvetlenül kapcsolódó szervereknek).

    Tessék mondani: aki a szöveg szellemi/fizikai szerzője, az ilyen tájékozatlan csak, vagy ennyit tételez föl az esetenként 2-3 szakképesítéssel de minimum zömében felsőfokú végzettséggel rendelkező "kormánytisztviselőkről", akiknek mellesleg egytől-egyig le kellett mára már tenniük mind egy alap- mind pedig egy szakvizsgát. Esetleg a Nemzetvédelmi Hivatal kormánytisztviselői is hivatásuk ilyen szintjén állnak, hogy ezt a szöveget el lehet velük hitetni?
    Ha ez így lenne, az igen nagy veszélynek teszi ki a Magyar Köztársaságot. De akkor sem jobb a helyzet, ha az a felső szintű kormánytisztviselő, aki ezt a szöveget megfogalmazta/jóvá hagyta/aláírta - Mondjuk Dr Kis Norbert s k nevű kormánytisztviselőnk - áll a fentieknek megfelelő naprakészségi fokon.

    Miután a fenti üzenet nem volt ellátva semmiféle, a nyilvános voltát megkérdőjelező jelzéssel, semmiféle régebbi vagy újabb keletű minősítéssel, ezért a fenti módon történő közzététele nyilvánvalóan nem sért semmiféle állami-, szervezeti-, államigazgatási-, párt- illetve munkáltatói vagy egyéb érdeket. Ellenkező esetben küldője alkalmazta volna a hivatali levelezés során szokásos minősítések egyikét.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.