2011. május 25., szerda

Mid-Life Crisis

(Faith No More szám után szabadon)

Nincs hitem semmiben.
Zakatol a fejem.
Egy hang üvölti benn:
"ez itt a mid life crisis".
Nem tudom, miért teszem:
mi jó volt, feledem,
és sokszor elegem
van. Ez csak átmeneti fázis.

Igen, tökéletes az élet,
hogyha magad is azt hiszed
(és tettél is érte eddig),
de hogyha jobbat vártál, késő éjjel
sokszor vérzik a szíved:
Ez itt egy átmeneti fázis!

Nem tudom, mit tegyek.
Már majdnem elmegyek:
Legszívesebben itt hagynám néha az egészet.
De holnap fölkelek,
pár évig szenvedek,
de végig csinálom ezt az életet,
mert egyszer csak véget ér
a mid-life-crisis.

Igen, tökéletes lehet az élet,
hogyha úgy képzeled.
De hogyha jobbat vártál,
jobb, ha most már
végleg elhiszed,
hogy ez a mid-life-crisis,
és ez csak egy átmeneti fázis
(a végjátékhoz?).

5 megjegyzés:

  1. Nézve a videót az jutott eszembe, ha "fabidzsó" barátom édesapja, meglátta volna, hogy kedvenc gyermeke fehér inghez, fehér nyakkendőt, köt, bizony most nem lenne fésűre szüksége az én Joe barátomnak. Biztos kitépte volna minden szál haját, és azon is elgondolkodott volna, hogy biztos én gyártottam ezt a hülye gyereket?:-)) Fehér nyakkendőt nem kötünk fehér inghez, ez szabály!!!! -, innentől már a nóta sem tetszik annyira.:-)) ( azé elmegy) Jön a vers. Mivel angol nyelvtudásom, csak a dél Welsire emlékeztet, és a fenti fehér nyakkendős úr nem ezt töri, tehát, ha nem fordításról beszélünk, akkor a vers emlékeztet néhány Beatles dalra, mely frankó sláger lett, de mondanivalója a minusz nulla alatt van kettővel. Nekem zagyvaság, ami nem csoda, hiszen nem is értek a versekhez..

    VálaszTörlés
  2. 1.) Látnád, hogyan öltözködöm hétköznap, azt mondanád: az a fehér nyakkendő mégsem olyan rossz ahhoz a fehér inghez (lásd még: http://fabijoe.multiply.com/journal/item/233/Reggel)
    2.) Nem kizárt, hogy több ízben is elgondolkodott rajta, bár velem nem gyakran közölte. Ilyen velem is megesik egyes gyerekeim egyes dolgai kapcsán időnként.
    3.) Muszáj, hogy egy versnek mondandója legyen? És, ha muszáj: muszáj egy versnek olyan mondandója legyen, ami beilleszthető az alábbi fél mondat folytatásaként?

    A Mid-Life Crisis című versében a költő (fabijoe: tetszés szerint választható) azt akarta mondani, hogy

    Lépcsőházi gondolkozóként még egy-két gondolat (lásd még szerkesztette)
    +1.) Muszáj, hogy minden írásom egyforma minőségű (egyformán jó vagy egyformán szar) legyen?
    +2.) Muszáj, hogy mindenkinek minden (ha vers, ha nem vers) írás egyformán tessen?

    VálaszTörlés
  3. Tudod péntek van, ilyenkor olvaslak!:-)) Ne mond, hogy nincs olvasótáborod, én elől sátrazom. :-)) Mondtam én már nagyobb emberre is, hogy xar dolgokat ir. (lásd az épp aktuális, vagy épp a következő miniszterek, és főnökük több beszéde, illetve irománya. Azért nem szeretnélek párhuzamba állítani a politikusokkal, mert Te legalább becsületesnek tűnsz. Aláírod a verseid, és pár év múlva sem tagadod le őket, és mondanivalójukat. Nem magyarázod, aki megérti megérti, aki nem nem. Van jó, és van rossz. (Petőfi, és Ady is biztos írt xart, csak azt nem tanították nekünk.)

    VálaszTörlés
  4. Félreértés ne essék: ezt nem tartom jó versnek. A szám mostanában tetszik, bár nem igazán a kedvenc stílusom. Amit írtam, megírtam, nem szégyenlem, mert nincs mit, és még akkor sem vonnám vissza, ha asilufi barátom a fentieknél sokkal erőteljesebben kritizálná meg :-D

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.