2011. július 14., csütörtök

Két haiku


   Ha felhő szállna
 a Nap elé az égen,
  nem érne napfény.

    Ha nem diktálná
hatalom, hogyan éljünk,
   szabadok lennénk.

4 megjegyzés:

  1. Utána néztem, hogy mi az a "haiku". Na, a versforma, és a stílus is a helyén van, tehát tényleg haiku. Ami nem igazán mellékes, hogy megint igazad van, és tényleg a hatalom, az épp aktuális, tudatja az egyszerű halandóval, hogy ez nem igazán egy demokratikus dolog. Innentől politika amihez nem igazán értek, csak elszenvedem. Tudod azt szeretném, ha lenne egy jó kiállású úriember, politikus, aki azt mondaná,: Neked még xar, de ha pár év múlva lesz unokád, annak már gyöngy élete lesz. Magyarhonban nem látok jelen pillanatban egy szavahihető emberkét akinek hihetnék. Sajnálom, és ezért tetszik a pesszimista versed, mert igaznak tűnik a mondanivalója. Figyusz!?? Te nem akarnál indulni a következő választáson? Egy biztos szavazód lenne!!:-)))))))

    VálaszTörlés
  2. Hoztam egy kis illusztrációt arról, hogy számomra hol kezdődik a szabadság. A vers írója sokat tett azért, hogy másokat szabadságra vezessen.:
    http://mirjam571.multiply.com/journal/item/138/138

    VálaszTörlés
  3. Én a végkövetkeztetéssel nem igazán azonosulok, de a vers többi részével igen:
    Ha nem szabják meg mások, miről mit kell gondolnom, hogyan kell élnem az életem, és az én vezérem bensőmből vezérelhet, anélkül, hogy másoknak túlságosan nagy árat kellene ezért fizetni, akkor vagyok igazán szabad. A "túl nagy ár" persze kérdés. Az a túl nagy ár, amit fordított helyzetben én éreznék túl nagy árnak.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.