2011. július 12., kedd

Nincs alternatíva

"Ma rajtunk kívül nincs kormányképes alternatíva, ezt az állapotot kell tudni politikailag fenntartani" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fiatal Demokraták Szövetsége alapítója a frakció munkáját értékelő beszédében.

Világos üzenet.

1949-ben csak egy listára lehetett szavazni. Vagy elfogadták a szavazók, vagy nem, de másra nem lehet szavazni: nincs alternatíva. A kisgazdákat, keresztény demokratákat, szociáldemokratákat már bedarálta, lefejezte, szétverte a kommunisták pártja. A Közös Népfront listán indult minden jelölt. A lista fő élén MDP-és politikusok voltak, de az álca miatt még volt egy-két KGP-és politikus is a listán.
Ettől kezdve megszűnt a demokrácia,mert nincs alternatíva, nincs választási lehetőség. 1949-ben új Alkotmányt vezetnek be: („Szocialista Alkotmány”), megváltozik az ország neve, új címert vezetnek be, átalakítják a bíráskodást és a teljes állami szervezetet. Minden vezető pozícióba leválthatatlan kádereket neveznek ki, az államapparátus régi dolgozóit kirúgják vagy vád alá helyezik. „A dolgozó népé minden hatalom” (ez a hatalom valójában Rákosié és a szűk kommunista vezetésé volt, akik még abban az évben elkezdték egymást is irtani).
Mindeközben a "dolgozó nép" a hadikommunizmus áldásait élvezi. A nemkívánatos embereket kényszermunka táborokba internálják "nem feltétlenül a lakóhelyükhöz közel". Bevezetik a közveszélyes munkakerülés törvényi állását.
A júniusban a KB által elfogadott programot nem ismertették a lakossággal, a politikai változásokat csak mint kész tényt ismertették a választókkal.
Az előzmények során az MKP az ország újjáépítését és demokratikus átalakítását hangoztatta célként. Földreformot ígért és a vasút teljes helyreállítását (különös tekintettel a szárnyvonalakra). A kommunisták minden, bűnöst felelősségre kívántak vonni.

1946 tavaszán, a Baloldali Blokk elnevezésű tömörülésre támaszkodva elérte, hogy közös harc induljon a munkásegység megteremtésére, a polgári pártok visszaszorítására. Még ebben az évben államosították a bányákat és törvényerőre emeltették a hároméves terveket.

1947-ben államosították az ország jelentős bankjait és a 100 főnél többet foglalkoztató ipari üzemeket.

A folyamat során az ellenzéki pártok olyan veszteségeket szenvedtek, hogy nem voltak képesek komoly ellenállást kifejteni az újonnan létrejött MDP-vel szemben, így az a politikai hatalom egyedüli birtokosává vált, s megteremtette a proletárdiktatúrát.


4 megjegyzés:

  1. Nem érdekes..., tökéletes!

    VálaszTörlés
  2. Az az érdekes, hogy tökéletes:-))

    VálaszTörlés
  3. Ha lehet, akkor én ezt nem is akarom érteni!!:-))) Legyen egy párt rendszer?? Jabili!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( Ez nálam öröm ujjongás) Vissza a 49- es árakkal, persze maradjon a mostani fizetésem. Egy hónap alatt új kocsi, balatoni villa, Dubaj, ( lexarom, ha csak homok van), ja meg kiházasítom mindkét kölköt..., és befizetek nekik "szövetkezeti lakásra". Öregszem, basszus, de azért jó volt álmodozni....:-)))

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.