2011. július 19., kedd

"Aki nem érti, annak bele kell verni a fejébe"


Tökéletesen egyetértek Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármesterrel. Ezért szólítom föl az ügyészséget, hogy indítson ellene eljárás saját szavai alapján: ugyanis,  mint említette:

"Az együttélés szabályait be kell tartani. Nulla tolerancia van. Ha valaki nem érti meg, akkor annak a fejébe kell verni."

Igen, így van: Aki polgármester létére, azaz a társadalom önkormányzati felelős vezetője létére képtelen fölfogni, hogy jogállamban nincs helye munkásőrségnek csekának és önbíráskodásnak, annak a fejébe kell verni.

Nincs kettős mérce. Mindenkire ugyanazok a törvények vonatkoznak. Nem szabad a konfliktust kerülni. Ha százszor büntettük meg, de nem használt, akkor százegyedszer is büntetünk.

Valóban. Kíméletlenül kell eljárni a törvényszegő szervezetek felszámolásában és törvénytelenségre buzdító politikusok felelősségre vonásában. Nulla tolerancia. Ha százszor büntettünk, de nem használt, százegyedszer is menjen börtönbe, aki jogellenesen erőszakot alkalmaz.

„A rend a kulcsfogalom.”

Így van. Aki durván, alkotmányellenesen felszámolja az államigazgatás alkotmányos szervezetét, azt felelősségre kell vonni. Mint tudjuk, a tákolmány január 1.-től lesz hatályos, azaz az Alkotmány által előírt fékek és ellensúlyok tavaly nyár óta folyó fölszámolása, az alkotmányos rend felszámolása a rend felszámolása azaz mindezidáig alkotmányellenes tevékenység. A rend pedig a jobbikos polgármester szerint kulcsfogalom.

Nem faji alapon döntjük el, ki az ellenség. Nem a párt, nem a bőrszín, nem a rang számít, hanem hogy ki épít, és ki rombol. Az adott tevékenység tekintetében kell megnézni, ki az, aki segít, és ki az, aki léket fúr a csónakon. Ez az egyetlen hiteles megosztás

Aki a közrendet megbontja, legyen akár önjelölt gárdista, akár polgármester, menjen börtönbe. Nincs tolerancia! Aki militáris felvonulással ijesztgeti a lakókat, aki engedélyezett felvonulásokat provokál kődobálással, aki teleszarja a Kossuth Lajos teret és felgyújtja a közintézményeket, az menjen börtönbe. Az számít, ki az, aki rombol, ki az, aki benzines palackokat dobál magán- és középületekre.
A másik dolog: mi az a faji alap? A macskákról vagy kutyákról dönt - illetve nem dönt - a polgármester úr, hogy ellenség-e? Vagy hiányzott az általános iskolából, amikor a faj fogalmát tanították volna számára? Esetleg a fejébe kellett volna verni? Vajon a macskáknak is pártjuk van? Még azt is el tudom képzelni, hogy polgármester úr ismer valami titkos törvényt, ami lehetővé teszi a Magyar Köztársaságban a patkányok politikai pártalapítását. Ugyanis csak így van értelme az első mondatnak. Mellesleg akinek a vadlúd (Anser anser) esetében egyáltalán felmerül, hogy ellenség lehet, annak valami baj van a fejével (de egyéb példákat is sorolhatnék, más fajokat például a pázsitfű-félék Poaceae közül). Nos ezekről lehet faji alapon dönteni. A Homo sapiensről picit nehéz.

 „Mindig a legkártékonyabbakkal kell kezdeni. Akkor a gyengébbek is tudni fogják, mihez kell alkalmazkodni.”
Ebben is egyetértek: Mindig a legkártékonyabb paramilitáris szervezetek és azok politikai háttértámogatóival kell kezdeni. Ennyit meg lehetett volna tanulni a második Világháború történelméből. Kíméletlenül fel kell lépni ellenük mind propagandával, mind pedig a törvény teljes szigorával. Még egyszer nem engedhető meg, hogy nyilas és munkásőr bandák vehessék át a hatalmat ebben az országban!

„Nem a hatóság dolga, hogy megoldjuk, ki hogy fogja eltartani magát, hanem hogy a szabályokat betartassuk”
Nocsak! A polgármester, mint az önkormányzat vezetője ezek szerint összekeveri funkcióját a rendőrkapitányéval? Neki ugyanis a jelenlegi jogszabályok szerint nem a rendfenntartás és a szabályok betartatása, hanem a település működőképességének biztosítása a feladata. Egyébként is: a FIDESZ -parlament éppen most csökkenti az önkormányzat hatásköreit.

Elékeztetőül a polgármester úr számára, amennyiben nem lenne tisztában kötelességeivel:

"A települési önkormányzat feladata a helyi közszolgáltatások körében különösen:
a településfejlesztés, a településrendezés, az épített és természeti környezet védelme, a
lakásgazdálkodás, a vízrendezés és a csapadékvíz elvezetés, a csatornázás, a köztemető
fenntartása, a helyi közutak és közterületek fenntartása, helyi tömegközlekedés, a
köztisztaság és településtisztaság biztosítása; gondoskodás a helyi tűzvédelemről,
közbiztonság helyi feladatairól; közreműködés a helyi energiaszolgáltatásban, a
foglalkoztatás megoldásában; az óvodáról, az alapfokú nevelésről, oktatásról, az
egészségügyi, a szociális ellátásról, valamint a gyermek és ifjúsági feladatokról való
gondoskodás; a közösségi tér biztosítása; közművelődési, tudományos, művészeti
tevékenység, sport támogatása; a nemzeti és etnikai kisebbségek jogai érvényesítésének
a biztosítása; az egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése.
A települési önkormányzat köteles gondoskodni az egészséges ivóvízellátásról, az óvodai
nevelésről, az általános iskolai oktatásról és nevelésről, az egészségügyi és a szociális
alapellátásról, a közvilágításról, a helyi közutak és a köztemető fenntartásáról; köteles
biztosítani a nemzeti és az etnikai kisebbségek jogainak érvényesülését. Ezek a kötelező
(obligatórius) feladatok, melyek a feladatoknak azt a minimális körét jelentik, amelyek
elengedhetetlenül szükségesek a helyi közösség alapfokú ellátásához, a település
üzemeléséhez."

Aki ezt nem érti, bele kell veri a fejébe - és nem biztos, hogy bunkós bottal. Esetleg meg is lehetne tanulni, és nem baromságokat beszélni! Esetleg az önkormányzatok törvény szabta feladatkörének elsajátítása a polgármesterré való beiktatás feltétele is lehetne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.