2011. július 16., szombat

Merre haladunk?


A tavasszal átnyomott Tákolmány után (melyet a parlamentben üldögélőkön kívül a kutya sem fogadott el, és bolsevik Pártunk és Kormányunk eléggé gyáva is hozzá, hogy népszavazásra bocsássa), azonnal megkezdődött a farkalatos törvények gyártása, amit csak a nyári szünetre való tekintettel hagyott félbe a tűzdelt ház. A lenini gőzhenger azonban nem állt le. A napokban gőzerővel folyt és folyik a közmédiáknál dolgozók szelektálása (kirúgása). Mivel csoportos létszám leépítésnél (ma még) megköti Pártunk és Kormányunk ejtőernyőseinek a kezét is a munkajog , ezért kénytelenek voltak egy szokásos bolsevik trükkhöz folyamodni: az elmúlt hetekben mind az államigazgatási szervekhez, mind a közmédiákhoz (elsősorban a Magyar Rádióhoz és Televízióhoz) fölvettek már egy hadsereg párthű új dolgozót, miután létszám csökkentésről volt szó. Miután a dolgozók felvételének első rohama befejeződött, elkezdték "megújítani" a munkaszerződéseket. Ennek a menete a következő: minden rádiós és televíziós munkatársat berendelnek egy adott időpontra egy szobába, ahol egy újonnan fölvett píáros (bár lehet, hogy ma már megint személyzetisnek kell mondani), aki senkit nem ismer a raportra hívott "kollégák" közül, hiszen az életben nem látta még őket, egy névsor alapján átad nekik egy borítékot az asztal egyik sarkán lévő halomból, vagy egy nyomtatványt az asztal másik sarkán lévő halomból. A borítékban értesítés lapul arról, hogy a közeljövőben kirúgják a dolgozót. A nem borítékolt nyomtatványon pedig az áll, hogy a közeljövőben majd egy új szerződést kötnek az illetővel.

A tavasszal elfogadott tákolmány alapján már meg is kezdődött a farkalatos törvények gyártása:

Amit már tudni lehet:

1. Ha még nem vagy 40 éves, „rendkívüli védelmi helyzet” esetén ismét behívhatnak katonának. A rendkívüli védelmi helyzetről a Nemzet Tolla dönt (nyilván főnökének utasítására).

2. A médiában csak azt hallod majd, ami a kormánynak tetszik. Ha alternatív hírforrásokat keresel (pl Interneten), könnyen bűncselekménnyel gyanusíthatnak.

3. Már a nyári szünet előtt körvonalazódtak azok a törvények amelyek azt fogják megszabni, mit fogyaszthatsz, hasonlóan, mint az iszlám törvénykezésű országokban.

4. Nem dohányozhatsz kocsmákban, pedig lenne más megoldás. (Mondjuk engem ez baromira nem érint, mert sem nem dohányzom, sem túl gyakran nem járok kocsmába. A FIDESZ leányvállalata már úgyis betiltotta, hogy este 10 után még vehessek egy üveg sört az éjfélig nyitva tartó boltban.

5. Ha vállalkozni szeretnél, újra kötelező lesz kamarai tagdíjat fizetned.

6. Kötelezhetnek, hogy – akár minimálbérből is – te tartsd el szüleidet, ha ők nem tudják ellátni magukat. Megjegyzem a minimál béred a növekvő adóterhed miatt kevesebbet ér már most, mint tavaly, pedig a FIDESZ csinovnyikjai azt hazudták, hogy nem fogy csökkenni a vásárlóereje, de már most tudjuk, hogy jövőre tovább csökken.

7. Ha nem valamelyik nagyvárosban élsz, nem tudsz majd 400 négyzetméternél nagyobb áruházban vásárolni. Ilyenről már hallottunk. Ismét jöhet a régi reklám: Legnagyobb áruház - legnagyobb választék!

8. Ha közveszélyes munkakerülő (munkanélküli) vagy, oda vihetnek kényszermunkára (közmunkára), ahová csak akarnak. Erre már volt példa: a kulákokat (közveszélyes munkakerülők) már vitték el kis hazánkban málenkij robotra. Korábban zsidókat vittek munkaszolgálatra. Egyelőre megsemmisítő táborokról még nincs hír. Nemes elődöktől tanult  Pártunk és Kormányunk vezetése, de még nem dőlt el teljesen, hogy a pokolba a lenini vagy a hitleri úton jutunk-e.

 9. Ha kihallgatnak a rendőrök, 48 órán keresztül nem találkozhatsz az ügyvédeddel. Legalábbis nem feltétlenül. Ez könnyen előfordulhat ismét, semmit nem kell tenned hozzá, csak közveszélyes munkakerülővé kell válnod, esetleg hajléktalanná. A fekete autókra is emlékezhetnek az idősebbek. Akit elvittek, nem feltétlenül beszélhetett az ügyvédjével és nem feltétlenül csak 48 órán keresztül.

10. Ha segélyért folyamodsz, megnézhetik a fehérneműdet is, hogy tiszta-e. Amennyiben olyanja van a bugyiellenőrnek, nem leszel jogosult segélyre. Ilyen is volt már hazánkban.

3 megjegyzés:

  1. Amíg el nem kezdődött ez a vesszőfutás, addig csak viccnek hittük...hát nagyon nem az. Már csak egy-két intézkedés, törvény is kiverné a biztosítékot, de ennyi???

    VálaszTörlés
  2. Ennyi, mert pl. a mostani ellenzők, nem gyújtanak székházat.

    VálaszTörlés
  3. Talán kulturáltabb szimpatizánsai vannak.

    VálaszTörlés

A megjegyzés jóváhagyás után kerül megjelenítésre.